Beeld © ANP

Gordon snoof 'het kalk van de muren' met Patty Brard

12 maart 2020 12:06

In de podcast 'Een-Tweetje met Yves' gaat Yves Gijrath in gesprek met Gordon. De 51-jarige zanger is altijd wel openhartig over zijn privéleven, maar nu laat hij pas écht het achterste van zijn tong zien.

"Ik dacht echt dat ik aan het doodgaan was"

Met programma's als Hotter Than My Daughter, Holland's Got Talent, 100 Jaar Jong en talloze hits veroverde hij vele harten. Binnenkort krijgen we nog meer Gordon te zien, want in de eerste minuten van de podcast onthult hij bezig te zijn met een eigen zelfhulpmagazine. "Misschien is het zo succesvol dat je er drie à vier per jaar kan maken", onthult de zanger - die hoopt de eerste editie te lanceren op 6 juli, zijn verjaardag. "Het is iets wat voor mij heel belangrijk is."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Gordon krijgt babybezoek van Rogier uit Gordon Gaat Trouwen

Inmiddels is de presentator ruim acht maanden nuchter, nadat hij jaren alles nam wat god verboden had. En dat terwijl hij ooit anti-drugs was, nadat hij zijn ouders ten onder zag gaan aan een alcohol- en gokverslaving. Toch ging hij op zijn 32e overstag. Toen deed hij zijn eerste lijntje coke. Het duurde jaren voor hij meer ging gebruiken. "Als ik er nu aan denk, gaan de rillingen over mijn lijf. Ik ben er ook zó depressief van geweest."

Gordon vervolgt: "Ik ga niet zeggen dat ik niet verslaafd ben, dat zou niet eerlijk zijn. Maar als je écht verslaafd bent en ’s ochtends meteen moet gebruiken: dat heb ik nooit gehad." Ook vertelt hij dat zijn werk nooit geleden heeft onder zijn gebruik. "Ik was verslaafd aan het verdoven van het klotegevoel in mijn lijf. Van de eenzaamheid van het verdrietig zijn en noem maar op. Het was een ontsnapping."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Gordon krijgt plotse openbaring over zijn vader

Volgens Goor speelt de maatschappij ook een belangrijke rol in dit alles. Elke dag voelt voor Gordon dan ook als een strijd. Helemaal omdat het in Amsterdam volgens hem makkelijker is om aan een gram coke te komen dan aan pizza. "Mijn coke werd gebracht in Louis Vuitton-zakjes."

Vorig jaar ging de knop desondanks om: "Ik dacht echt dat ik aan het doodgaan was", blikt hij nu terug. Over zijn opname in een afkickkliniek: "Ik mag me echt gelukkig prijzen dat ik die stap heb genomen." Toch viel het hem zwaar en kon hij tijdens de eerste week alleen maar huilen. "Ik was ontzettend teleurgesteld in mezelf, dat ik het zover had laten komen." Therapie hielp om het een plekje te geven, maar belangrijker: hij was daardoor ook in staat om anderen te helpen. "Daarvoor doe je het", besluit hij.

Gordon heeft zichzelf laten opnemen in verslavingskliniek

06:44
Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Gordon en Patty komen met dagelijkse show

Inmiddels ziet de toekomst er een stuk rooskleuriger uit voor Gordon, die eind deze maand met een nieuw programma komt à la Dr. Phil. Een show die hij samen met Patty Brard maakt. In de podcast doet hij ook nog een boekje open over vroegere tijden met zijn goede vriendin: "Vroeger hebben we het kalk van de muren gesnoven samen, bergen op tafel bij haar thuis. (…) Maar ze heeft een prachtige transformatie doorstaan", lacht hij in de podcast.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon luidt de noodklok: drank en drugs lonkt

Hij bespreekt tijdens het interview óók zijn band met René Froger. "Dat is een heel apart verhaal. Ik heb dingen met die man meegemaakt - ik haat hem niet, maar hij is niet leuk geweest." Het feit dat de zanger nooit de moeite heeft genomen om naar hem toe te komen en zijn excuses aan te bieden, doet Gordon nog het meeste pijn. Maar dat hoofdstuk heeft hij inmiddels afgesloten.

"Ik heb hem wel vergeven hoor, maar er zijn zoveel dingen gebeurd", vertelt Gordon. Zo is hij ooit door René uit huis gezet op Marbella omdat René 'het delirium kreeg van drank’. Hij moet er dan ook niet aan denken terug te keren bij de Toppers: "De laatste keer heeft hij (René, red.) me helemaal achterin gezet in het stadion, in een kleedkamer. Zo smerig was het toen en ik moest tien minuten lopen naar de bühne terwijl ik krap vijf minuten een medley mocht doen. (…) Het is nu écht afgesloten."

Luister de hele podcast hieronder:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!