Beeld © ANP

'Songfestival gaat gewoon door'

12 maart 2020 11:10

Het Eurovisiesongfestival gaat gewoon door, ondanks de coronacrisis. Dat zegt de Rotterdamse wethouder Said Kasmi in een interview met 'AD'. In Rotterdam vindt donderdagmiddag een raadsvergadering plaats over de coronacrisis.

In heel Europa worden massaal evenementen afgelast en opgeschort vanwege de crisis. Maar Rotterdam ziet geen enkele noodzaak om het songfestival af te gelasten, aldus Kasmi.

Meerdere partijen in de gemeenteraad van Rotterdam vinden het zeer onverantwoord om het evenement door te laten gaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit zijn alle concurrenten van Jeangu Macrooy op het songfestival

NPO, die namens Nederland de organisatie van het Eurovisiesongfestival leidt, stelde eerder wel met meerdere scenario's rekening te houden. De zegsman wilde niet duiden of een van de opties zou zijn het liedjesfestijn zonder publiek door te laten gaan.

Het Eurovisiesongfestival trekt vele tienduizenden mensen uit de hele wereld. Maandag vond overleg plaats tussen de landen die betrokken zijn bij het songfestival. Meerdere deelnemers, zoals Israël, Zweden en Italië, konden niet naar Nederland komen vanwege het coronavirus en deden per video-verbinding mee aan het overleg.

Jeangu brengt namens Nederland het lied Grow ten gehore. Voor de camera's van RTL Boulevard gaf hij alvast een live voorproefje. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!