Beeld © ANP

NPO ziet vooralsnog geen reden om songfestival te annuleren

12 maart 2020 13:27

Hoewel verschillende grote evenementen in Europa zijn geannuleerd vanwege het coronavirus, is de organisatie van het Eurovisiesongfestival in mei nog steeds in volle gang. Een woordvoerder van de NPO laat donderdag aan BuzzE weten dat "nog niets is gewijzigd".

"De voorbereidingen voor het songfestival gaan op volle kracht door"

De organisatie vindt twee maanden van tevoren te vroeg om daar nu al "verregaande" beslissingen over te nemen, maar monitort de situatie. "We blijven hard werken om in mei een onvergetelijk Eurovisiesongfestival neer te zetten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Première van Mulan in Londen afgelast om coronavirus

De Rotterdamse wethouder Said Kasmi zei donderdag in het AD geen enkele noodzaak te zien "om het songfestival af te gelasten". Zijn woordvoerder laat in een reactie op het artikel weten dat het evenement vooralsnog doorgaat "zoals de situatie vandaag is, maar we monitoren de situatie rondom het coronavirus nauwgezet en houden ons hierbij aan de richtlijnen van RIVM en GGD om de gezondheid van bezoekers en bewoners te waarborgen". De gemeente blijft daarnaast in gesprek met de organisatie van het evenement. "De voorbereidingen voor het songfestival gaan op volle kracht door."

In Rotterdam vindt donderdagmiddag een raadsvergadering plaats over de coronacrisis. Meerdere partijen vinden het gezien de huidige situatie onverantwoord om het evenement in Ahoy door te laten gaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amerika neemt flinke maatregelen rondom coronavirus

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!