Eerste optreden voor Eurovision in Concert afgezegd

12 maart 2020 16:33

The Roop komt op 4 april niet naar AFAS Live in Amsterdam voor het jaarlijkse Eurovision in Concert. De band, de inzending van Litouwen voor het Eurovisiesongfestival in mei, heeft vanwege het coronavirus per direct al hun reizen geannuleerd.

"We willen niet onze eigen gezondheid en dat van het publiek in gevaar brengen"

Dat maakte The Roop donderdag bekend. De band zou dit weekend ook naar Rotterdam afreizen om hun videoclip, die tijdens het liedjesfestijn wordt vertoond, op te nemen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eurovision in Concert komt dit jaar weer naar Amsterdam

"We willen niet onze eigen gezondheid en dat van het publiek in gevaar brengen", zegt leadzanger Vaidotas Valiukevičius. Daarmee volgen ze het advies van de overheid om reizen naar het buitenland zoveel mogelijk te beperken. "We geloven dat voorzichtigheid nu het belangrijkste is." De driekoppige band hoopt in mei wel naar het Eurovisiesongfestival te kunnen komen.

Eurovision in Concert trekt jaarlijks honderden songfestivalliefhebbers uit heel Europa. Tijdens het concert maakt een groot deel van de artiesten die deelnemen aan het komende Eurovisiesongfestival hun opwachting. Ook zijn er gastoptredens van bekende oud-deelnemers.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!