Beeld © ANP

Ali B vreest faillissement door coronavirus

13 maart 2020 11:51

Deskundigen sluiten niet uit dat het coronavirus een economische crisis in de hand werkt. Ook Ali B (38) kijkt met geknepen billen toe hoe al z'n optredens één voor één worden gecanceld. Dat vertelde hij donderdag in 'De Wereld Draait Door'.

"Ik moet op een gegeven wel ook alle mensen die voor ons werken betalen"

Ali B runt samen met zijn vrouw managementbureau SPEC waar onder meer Ronnie Flex, Monica Geuze en Famke Louise onder vallen. "Het gaat niet alleen over mij, maar ik manage een aantal artiesten", legt hij uit aan tafel bij Matthijs, die zijn uitzending voortzette zonder publiek.

Daarom hebben alle maatregelen grote gevolgen. "Ik moet op een gegeven ook alle mensen die voor ons werken betalen. Dat zou op een gegeven moment in gevaar komen", aldus de rapper. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Betty White stelt bezorgde fans gerust: 'Het gaat goed'

Hij sluit niet uit dat hij wel eens failliet zou kunnen gaan, al is hij daar niet zo bang voor. Ali: "Ik probeer mensen te inspireren en te laten lachen en te verbinden. Dat deed ik tegen betaling, maar dat kan ik nog steeds als ik geen geld meer krijg. Ik ben nooit bang geweest om failliet te gaan."

Inmiddels heeft de rapper op Instagram gereageerd op zijn televisieoptreden "Ik ben Ali B en de b staat voor buffer. Ik heb een buffer, wat er ook gebeurt", aldus Ali in een filmpje op Instagram. "Mensen die zeggen: 'sterkte', dank je wel, heel lief van jullie maar jullie doen de rest van Nederland tekort. Tegen de tijd dat ik failliet ben is jouw baas failliet. En dat betekent dat jij geen werk meer hebt, dus jij bent er erger aan toe."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Tom Hanks en Rita Wilson dankbaar voor steun coronavirus

Meer over het virus? Bekijk hieronder de speciale corona-uitzending van RTL Boulevard:

Bekijk hier de speciale corona-uitzending van RTL Boulevard

15:04

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!