Beeld © ANP

'Het is nog te vroeg voor besluit songfestival rondom corona'

13 maart 2020 16:16

De European Broadcasting Union (EBU) volgt de ontwikkelingen rondom de uitbraak van het nieuwe coronavirus op de voet. De organisator van het Eurovisiesongfestival laat zich adviseren door de nationale gezondheidsdiensten en de WHO. Voor een beslissing over het wel of niet door laten gaan van het komende songfestival in Rotterdam is het echter nog te vroeg, staat in een vrijdag verspreid statement.

"Met dit in gedachten blijven we als team samenwerken aan de voorbereidingen"

"We werken nauw samen met de NPO, NOS en AVROTROS en de gemeente Rotterdam om verschillende scenario's te onderzoeken. Met nog twee maanden te gaan voor de drie liveshows op 12, 14 en 16 mei en een snel veranderende situatie in Nederland en de deelnemende landen is het nog te vroeg om definitieve beslissingen te nemen", stelt de EBU. "Met dit in gedachten blijven we als team samenwerken aan de voorbereidingen van het 65e Eurovisiesongfestival in Rotterdam."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalvoorbereiding in de soep door corona

De EBU sluit zich hiermee aan bij eerdere statements van de NPO en de gemeente Rotterdam. Ook die stelden eerder deze week dat het nog te vroeg is om te oordelen over het songfestival. Burgemeester Ahmed Aboutaleb zei donderdag dat waarschijnlijk begin april een beslissing wordt genomen, wanneer in Rotterdam Ahoy opgebouwd moet gaan worden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!