Beeld © AVROTROS

Jeangu Macrooy zit met het songfestival in zijn maag

14 maart 2020 10:22

Jeangu Macrooy is ongerust over het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Vanwege de coronapandemie zijn alle grote evenementen tot eind van deze maand afgelast. Begin april moet er een knoop worden doorgehakt over het songfestival, dat in mei gepland staat.

"Ik hoop gewoon dat het door deze maatregelen gewoon lukt om het in die drie weken in te dammen en onder controle te krijgen"

"Ik zou jokken als ik me niet een beetje zorgen daarover maak", zei Jeangu, die Nederland vertegenwoordigt met het nummer 'Grow', vrijdag op NPO Radio 1. Ondanks alle zorgen blijft Jeangu hopen op het beste. "Ik hoop gewoon dat het door deze maatregelen gewoon lukt om het in die drie weken in te dammen en onder controle te krijgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit zijn alle concurrenten van Jeangu Macrooy op het songfestival

Jeangu neemt zijn eigen voorzorgsmaatregelen. Zo heeft de zanger besloten de komende tijd zo min mogelijk andere mensen op te zoeken. "Ik heb donderdag net als heel veel mensen de persconferentie zitten kijken en meegekregen wat de maatregelen zijn. Vlak daarna hebben we met mijn team en AVROTROS besproken dat ik de komende periode uit voorzorg zo min mogelijk sociaal menselijk contact moet hebben."

De organisatie van het Eurovisiesongfestival liet vorige week weten dat er aan meerdere scenario's wordt gedacht. Eén van die scenario's zou een songfestival zonder publiek zijn, hoewel NPO dat niet wilde bevestigen.

Donderdag maakte minister-president Mark Rutte in een persconferentie bekend dat bijeenkomsten met meer dan honderd personen voorlopig niet door kunnen gaan. Dat zou een songfestival zonder publiek vrijwel onmogelijk maken. "Als ik iedereen tel, dan denk ik dat ik toch wel 120 man in mijn team heb", zei Jeangu.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy over gelekt songfestivallied: 'Ik baalde ervan'

Hoewel wereldwijd grote evenementen worden afgelast, is er nog geen streep door het Eurovisiesongfestival gegaan. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zei eerder deze week begin april een besluit te willen nemen. "Ik vind het nog te vroeg om daar iets over te zeggen", aldus de burgemeester.

De EBU, de internationale organisatie achter het songfestival, herhaalde dat sentiment vrijdag. "Met nog twee maanden te gaan voor de liveshows op 12, 14 en 16 mei en een snel veranderende situatie in Nederland en de deelnemende landen is het nog te vroeg om definitieve beslissingen te nemen", aldus het Europese samenwerkingsverband van publieke omroepen. "Met dit in gedachten blijven we als team samenwerken aan de voorbereidingen van het 65e Eurovisiesongfestival in Rotterdam."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!