Beeld © ANP

Rob de Nijs overdonderd door positieve reacties op DWDD-optreden

16 maart 2020 07:36

Rob de Nijs wordt sinds vrijdag bedolven onder de positieve reacties na zijn optreden in 'De Wereld Draait Door', waar hij in een lege studio twee liedjes zong. De 77-jarige zanger, die aan de ziekte van Parkinson lijdt, had nooit kunnen denken dat het zoveel teweeg zou brengen.

"Alles viel op zijn plek"

"En dan te bedenken dat we vrijdag nog wilden afzeggen", reageert Rob maandag in De Telegraaf. Volgens hem stond zijn optreden al zo'n twee maanden vast. "Maar het oprukkende corona haalt een streep door vrijwel alles. Dus toen we hoorden dat het wel door zou gaan, maar zonder publiek, dacht ik eerst: 'Ja, wat is dat nou? Dat wordt toch niks, zal ik dat nou wel doen?'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers onder de indruk van optreden Rob de Nijs in DWDD

"Aan de andere kant heb ik in de theaters ook niets te doen omdat alles tot nader orde is afgelast, dus we besloten toch maar te gaan", vervolgt Rob. "Laten we die stukken maar doen, zei ik, natuurlijk helemaal niet vermoedend hoe het zou uitpakken in die lege studio, met dat donkere decor en die stilte… Alles viel op zijn plek."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob de Nijs over Parkinson: 'Nooit gedacht dat dit het was'

Rob had in eerste instantie ook niet het gevoel dat het iets bijzonders was. "Pas na afloop, een half uur na de uitzending denk ik, werd me duidelijk dat het wat had losgemaakt", aldus de zanger. "Er kwamen zóveel reacties. En Matthijs was door het dolle. Dat ben ik ook niet gewend."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!