Beeld © ANP

Horen we vandaag of het songfestival wordt afgelast?

17 maart 2020 14:37

Het coronavirus gooit wereldwijd roet in het eten. In Nederland worden evenementen met meer dan 100 man publiek afgelast. Eerder werd al bekend dat het EK voetbal verschoven wordt naar volgend jaar en de kans bestaat ook dat het Eurovisiesongfestival niet door kan gaan. In de Ijslandse media wordt gemeld dat vandaag bekend zal worden gemaakt dat het liedjesfestijn niet doorgaat.

"We maken maximaal gebruik van de tijd die we nog hebben"

De IJslandse radiozender K100 heeft een mail in handen van een Nederlandse man die voor de Europese Unie in Brussel werkt, waarin zou staan dat het festijn niet doorgaat. Op de radio konden ze het nieuws niet bevestigen. De inzending van IJsland laat weten dat de vertegenwoordigers van de delegatie in gesprek zijn met de regisseurs van het songfestival.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy zit met het songfestival in zijn maag

Sietse Bakker, hoofd producent van het songfestival, reageert en laat aan RTL Boulevard weten: “De effecten van de maatregelen die zondag zijn aangekondigd op de ESF-productie zijn we nu hard aan het inventariseren. Die maatregelen gelden namelijk ook voor ons en zijn ook in veel andere landen afgekondigd. We maken maximaal gebruik van de tijd die we nog hebben. Het beeld in Nederland, Europa en de wereld verandert snel, dus als er iets verandert wordt dat bekendgemaakt."

"Wat er in andere landen in de media geroepen wordt over het Songfestival is niet aan ons. De European Broadcasting Union gaat daar uiteindelijk over”, zo luidt de reactie van de NPO.

De organisatie van het songfestival heeft inmiddels zelf ook op Instagram aandacht besteed aan de geruchten. In het bericht wordt gezegd dat ze de ontwikkelingen druk volgen en gevraagd om geduld tot ze tot een conclusie komen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Het is nog te vroeg voor besluit songfestival rondom corona'

Songfestivaldeskundige Aran Bade vertelt aan RTL Boulevard dat het songfestival in orginele vorm uitgesloten lijkt. “Het uitstellen of een andere vorm, naar alle opties wordt gekeken. Het songfestival is ooit opgericht om Europa te verenigen met muziek. Er ligt misschien juist nu wel een mooie, maar geen gemakkelijke, taak voor het songfestival om dit jaar deze boodschap uit te dragen.”

Presentatietrio Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit mocht eerder dit jaar al in actie komen:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!