Beeld © ANP

Radiozenders zenden applaus voor de zorg uit

17 maart 2020 15:26

Ook verschillende radiozenders doen dinsdagavond mee aan de actie #applausvoordezorg. Rond 20.00 uur zenden zij het geklap uit om mensen die in de zorg werken een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis.

Radio 538, Radio 10, Qmusic, Sky Radio, Radio Veronica, 100%NL en SLAM! doen mee aan het initiatief. Na het applausmoment is op al die zenders het nummer Hall of Fame van The Script te horen als ode aan de zorgmedewerkers. Dat liedje was een suggestie van een luisteraar op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maik de Boer helpt de wereld met zijn 'coronadansje'

Ook op vrijdag slaan radiozenders de handen ineen. Op initiatief van 3FM-dj Sander Hoogendoorn draaien ze om 8.45 uur gelijktijdig het nummer You'll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers. Inmiddels heeft Sander toezeggingen van Giel Beelen van Radio Veronica, Gerard Ekdom van Radio 10, Barry Baf van 100% NL en van de NPO-zenders Radio 1, Radio 2. Ook Radio 4 doet mee, meldt de zender voor klassieke muziek op Twitter. .

Sander lanceerde het idee dinsdag. "Deze crisis laat zien dat ze mensen bij elkaar brengt. We moeten met zijn allen, Mark Rutte zei het al, de schouders eronder zetten om hier uit te komen. Toen dacht ik, kunnen we niet met alle ochtendshows van Nederland op dezelfde tijd een plaatje draaien?" Sander koos voor You'll Never Walk Alone omdat het kan slaan op mensen in de zorg, mensen die ziek zijn of even niet naar buiten kunnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Videoland zet vanwege coronavirus Mocro Maffia eerder online

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!