Oprah Winfrey ontkent geruchten over FBI-inval en sekshandel

18 maart 2020 08:40

Oprah Winfrey (66) weerspreekt woensdag nogal opmerkelijke onlinegeruchten. Een tweet van een onbekend account claimde dat de FBI haar huis in Florida zou zijn binnengevallen en dat ze gearresteerd zou zijn voor sekshandel. Ook zou ze samenwerken met Harvey Weinstein en zouden er tunnels worden gegraven onder haar huis.

"Ik ben niet overvallen en ik ben niet opgepakt"

De roddels verspreiden zich als een lopend vuurtje, maar er is niks van waar volgens Oprah. "Ik krijg net een telefoontje dat mijn naam trending is op Twitter", twittert de 66-jarige presentatrice. "Iemand maakt me belachelijk door iets afschuwelijks. Het is niet waar. Ik ben niet overvallen en ik ben niet opgepakt." Oprah laat ook weten dat ze gewoon hetzelfde aan het doen is als de rest van de wereld. "Ik ben bezig met ontsmetten en mezelf distantiëren van andere mensen, net zoals de rest van de wereld. Blijf veilig, iedereen."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Oprah Winfrey maakt flinke smak op podium

Regisseur Ava DuVernay verdedigt Oprah na het voorval. "Trolls en bots helpen dit walgelijke gerucht de wereld in, gemene mensen zorgen ervoor dat het zich verspreidt. Oprah doet al jaren goed werk voor anderen, geeft honderden miljoenen aan goede doelen. Ze gebruikt het misbruik dat haar als kind overkwam om anderen te helpen. Degene die hier aan meededen moesten zich schamen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Harry en Meghan gaan samenwerken met Oprah Winfrey

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!