Beeld © ANP

Hans Kraay jr.: 'Wist op mijn vierde al dat koken niet nodig was'

18 maart 2020 09:57

Hans Kraay jr. (60) heeft maar weer eens bewezen dat de denkbeelden over de rolverdeling van mannen en vrouwen diep vastgeroest zitten. In 'Veronica Magazine' vertelt hij dat hij al op jonge leeftijd besloot dat hij niet hoefde te leren koken. Zijn moeder was er immers erg goed in. Dus waarom zou hij het dan proberen?

"Dat had ik al door toen ik vier jaar oud was"

Waar menig moderne man prima zelf een goede risotto kan maken, is dat niet besteed aan Hans. Dat wist hij al vroeg, op zijn vierde. "Dan ging ik bij vriendjes spelen, bleef ik eten en dacht ik: nou, thuis is het beter. Dus op mijn vierde besloot ik al: dat koken gaat prima zo, daar ga ik me verder niet mee bemoeien", aldus de oud-profvoetballer (60).

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Hans Kraay: 'Ik knal vol met mijn kneiter op die stalen kutklep'

Nu is het ook nog eens zo dat zijn vrouw Sofie ook een uitstekende chef is. Dus sinds de twee zestien jaar geleden bij elkaar zijn gekomen, is Hans nog niet verantwoordelijk geweest voor het eten. In de tijd dat hij met Guus Hiddink in de Verenigde Staten woonde, heeft hij het wel eens geprobeerd. Maar dat bleek tevergeefs. "Dat duurde één dag: 'Guus, ik heb het nog nooit geprobeerd, maar ik ga biefstuk maken voor ons.' Die lag net effe te lang in de pan; de volgende dag zat Guus bij de tandarts", legt Hans uit.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Hans Kraay jr.: 'Geweldige zet van John de Mol'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!