Beeld © ANP

Anouk staat voor lastige keuze: 'Ik voel me een slechte moeder'

18 maart 2020 13:20

Anouk (44) zit nog steeds vast in Marrakesh vanwege het coronavirus. Op Instagram laat ze in een video weten dat ze inmiddels wel de mogelijkheid heeft om naar huis te gaan, maar dat ze voor een moeilijke keuze staat. "Alles schreeuwt in mijn lichaam: niet tussen de mensenmassa’s gaan zitten en staan", aldus de zangeres.

"Ik wil natuurlijk graag mijn kinderen zien opgroeien"

De moeder van vijf, die zware astma heeft, vertrok vorige week naar Marrakesh en zou daar eigenlijk maar een paar dagen blijven. Maar omdat Marokko afgelopen weekend vanwege het coronavirus meerdere vluchten naar Europa schrapte, zit ze vooralsnog vast.

Inmiddels zijn er wel verschillende mogelijkheden om Anouk terug naar Nederland te krijgen, maar omdat ze astmapatiënt is, vindt ze die stap enorm beangstigend. Ze is namelijk als de dood om het gevreesde virus op te pikken en door te geven. "Ik heb dus een hele moeilijke beslissing moeten nemen", vertelt ze dan ook met tranen in haar ogen. Op advies van haar longarts heeft ze besloten dat het voor nu beter is om in Marokko te blijven. "Zij zei bij voorkeur niet doen in jouw situatie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Anouk in paniek: nog altijd 'vast' en doodsbang voor coronavirus

Anouk zit met een groot dilemma. Want hoewel ze vanwege gezondheidsredenen het beste in Marokko kan blijven, voelt ze zich ook verantwoordelijk naar haar kinderen. "Ik wil gaan, maar vind het wel een groot risico. Het is moeilijk want ik voel me een slechte moeder, omdat ik nu niet in het vliegtuig stap. Maar dan denk ik: ik moet ook lange termijn denken. Als ik het oppik, wat dan? Ik wil natuurlijk graag mijn kinderen zien opgroeien."

Vervolgens breekt Anouk in tranen uit. "Ik moet lange termijn denken en zorgen dat ik veilig blijf. Zodat de kinderen ook veilig zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talpa stelt diverse opnames uit vanwege coronavirus

Haar vriend, Dominique, staat helemaal achter haar keuze. Volgens Anouk heeft hij thuis (met hulp van opa) alles onder controle. "Hoe graag we haar ook thuis zouden willen hebben, zijn we i.v.m haar astmaklachten bang voor wat het virus met haar zal doen, dus willen we geen risico nemen", laat ook hij vandaag weten via Instagram. "Ondanks dat wij haar ontzettend missen thuis, moeten we denken aan de lange termijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carolien Spoor komt met fantastisch initiatief voor ouderen

Er zijn meer sterren gestrand in het buitenland. Zoals Rachel Hazes, die gelukkig hulp kreeg van de familie Kluivert. 

Gestrande Rachel Hazes vindt steun bij familie Kluivert

03:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!