Beeld © ANP

Jeangu Macrooy reageert verdrietig op uitstel songfestival

18 maart 2020 15:38

Het Eurovisiesongfestival van 2020 gaat niet door. Het liedjesfestijn wordt uitgesteld en dat betekent dat de Nederlandse inzending Jeangu Macrooy (26) zijn liedje 'Grow' ook niet ten gehore kan brengen. Op Instagram reageert hij bedroefd, maar begripvol op het nieuws.

"Het voelt onwerkelijk"

Een flinke domper voor Jeangu: het Eurovisiesongfestival van 2020 gaat niet door. De 'Grow'-zanger zal dus ook niet strijden namens Nederland bij het liedjesfestijn. "Ik heb het net gehoord", vertelt hij in zijn filmpje op Instagram. "Het voelt onwerkelijk, ik zat in zo'n lekkere flow met mijn team." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eurovisiesongfestival uitgesteld vanwege coronavirus

Jeangu zat al diep in de voorbereidingen voor het songfestival en die ging "heel goed." En net als vele anderen keek hij "enorm uit" naar de show. "Maar daar staat iets veel belangrijkers tegenover: iedereens gezondheid en gesteldheid", vertelt hij. "Ik begrijp het besluit dus volkomen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy zit met het songfestival in zijn maag

"Ik gebruik de komende periode om uit te rusten en hopelijk kunnen we later dit jaar, in goede gezondheid, weer vooruitkijken naar het Eurovisiesongfestival", gaat Jeangu verder. Bovendien bedankt hij de fans en AVROTROS voor alle vertrouwen in hem. "Ik wens iedereen heel veel sterkte en beterschap aan de mensen die ziek zijn", sluit hij af. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit zijn alle concurrenten van Jeangu Macrooy op het songfestival

In de video hieronder deed Jeangu een speciale uitvoering van zijn songfestivallied 'Grow.' 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!