Beeld © ANP

William Rutten over tijd waarin we leven: 'Alles voelt angstig'

19 maart 2020 11:34

Fotograaf William Rutten (50) kan maar niet geloven in welke situatie Nederland en de rest van de wereld zich bevinden, zo schrijft hij op Instagram. Hij heeft het gevoel alsof hij elke ochtend ontwaakt uit een nare droom.

“Elke ochtend als ik wakker word, dan lijkt het of ik een nare droom heb gehad en lijkt het een normale dag te worden. Dan komt het onzekere besef weer naar boven waar we nu allemaal in verzeild zijn geraakt”, schrijft William. Hij deelt een foto van een grote groene knop waarbij staat: “Druk hier om de wereld te resetten.”

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

William Rutten over de geheime fotoshoot voor songfestival

William vraagt zich af wat ons allemaal nog meer te wachten staat. “Wat moeten we met al die verschillende informatie, verhalen en ervaringen? Wat is een hoax en wat niet? Een ding is zeker, dit virus discrimineert niet, welke kleur, welk geloof of welke afkomst, we staan hier met zijn allen gelijk in.”

“Alles voelt angstig. Bang om dingen aan te raken, bang om dicht op mensen te staan. Zo’n raar gevoel”, gaat hij verder. “Wat zijn we toch verwend.” Volgens de fotograaf moeten we er het beste ervan maken. “De positieve dingen eruit halen.”

“Zullen we anders gaan leven hierna, dingen meer gaan waarderen?", vraagt hij zich af. "En de wereld? Die is schoner dan ooit. Zelfs de kanalen van Venetië zijn kraakhelder, de uitstoot is bijna weg, volledig smogvrije steden. Worden we even helemaal opnieuw opgestart hier?"

 

View this post on Instagram

Elke ochtend als ik wakker word dan lijkt het of ik een nare droom heb gehad en het begin van een normale dag te worden. En dan komt het onzekere besef weer naar boven waar we nu allemaal in verzeild zijn geraakt. Want wat staat ons te wachten? Wat moeten we met al die verschillende informatie, verhalen en ervaringen? Wat is een hoax en wat niet? Een ding is zeker, dit virus discrimineert niet, welke kleur, welk geloof of welke afkomst, we staan hier met zijn allen gelijk in. Alsof iemand ons even duidelijk wil maken dat die eeuwige discussie maar eens afgelopen moet zijn, “there is only one race, the human race”. Hoe bizar snel dit virus om zich heen grijpt en hoe machteloos we zijn. We kunnen onszelf nu opsluiten maar hoe lang moeten we dit doen? Verhalen dat er over een jaar of anderhalf wel een vaccin is voor ons allen, dat is bizar ver weg! Hoe veel van onze geliefden om ons heen hebben we dan al verloren? Ik liep gisteren door een bizar lege stad om boodschappen te doen, alles voelde anders, angstig. Bang om dingen aan te raken, bang om te dicht op mensen te staan. Zo’n raar gevoel, zo’n beperking van ons vrije gevoel. Wat zijn we toch verwend! We moeten hier met zijn allen maar het beste van maken en de positieve dingen eruit proberen te halen. En zullen we anders gaan leven hierna, dingen meer gaan waarderen? En de wereld? Die is schoner dan ooit. Zelfs de kanalen van Venetië zijn kraakhelder, de uitstoot is bijna weg, volledig smogvrije steden...... worden we even helemaal opnieuw opgestart hier, reset the world? (In mijn hoofd hoor ik nu Heal The World van Michael Jackson) #staysafe #corona #williamrutten

A post shared by William Rutten (@williamrutten) on

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

William Rutten: 'Rihanna fotograferen is fantastisch'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!