Beeld © ANP

Mattie & Marieke komen met alternatief songfestival

20 maart 2020 11:15

Het Eurovisiesongfestival gaat mogelijk toch door in een andere vorm. Qmusic-dj's Mattie Valk (35) en Marieke Elsinga (33) broeden op een radioversie. Het duo vindt het zonde dat de gemaakte inzendingen nu in de prullenbak dreigen te eindigen.

"Het zorgt voor saamhorigheid. Het heeft ons niet helemaal losgelaten"

"Wat was het mooi geweest als Europa daar arm in arm had gestaan om de muziek te vieren. En het is ook nog in Rotterdam, mijn stad", zegt Mattie. "Het is een beetje hate it or love it, maar Nederland is er toch wel altijd mee bezig. Het zorgt voor saamhorigheid. Het heeft ons niet helemaal losgelaten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mattie Valk geen bedreiging voor nieuwe liefde Marieke Elsinga

"Ook omdat het muziek is", vult Marieke aan. "En omdat het in Matties stad is. Dus toen hebben wij gezegd: is er niet iets dat we kunnen bedenken, om het toch door te laten gaan? Want alle liedjes liggen er. En we weten niet of die volgend jaar nog gebruikt mogen worden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Jeangu Macrooy reageert verdrietig op uitstel songfestival

Op welke manier het alternatieve songfestival plaats zou moeten hebben, weet het duo nog niet. De twee zitten met hun team nog volop in de brainstormfase. Marieke: "Gaan we alle landen op de radio laten horen? Of moeten we voorrondes doen, bijvoorbeeld op social media?" Mattie vult aan: "En kunnen we alleen op andere landen stemmen of ook op Nederland? En hoe mooi zou het zijn als de mensen die betrokken zijn bij het songfestival ook meedoen?"

Qmusic roept luisteraars op om mee te denken over het alternatieve songfestival.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Smit over streep door songfestival: 'Begrijp de maatregel'

Woensdag werd bekend dat de European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het songfestival, het niet verantwoord vindt om door te gaan met het evenement. Rotterdam mag het nu waarschijnlijk volgend jaar organiseren.

'Rotterdam heeft niet de middelen om songfestival nogmaals te doen'

01:24

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!