Anouk Beeld © ANP

Anouk heeft geen geld voor een privéjet

20 maart 2020 12:15

Anouk (44) is overdonderd door alle reacties die zij heeft gekregen van haar volgers, zo laat ze weten in een video op Instagram. De zangeres zit momenteel nog vast in een resort in Marokko en durft vanwege haar astma niet op het vliegtuig naar huis te stappen.

"We kennen elkaars financiële situatie helemaal niet"

Anouk laat weten heel wat reacties gehad te hebben. "Wat onwijs lief is, maar het is een beetje overwhelming." Veel mensen geven haar tips. Hoewel ze allemaal goedbedoeld zijn, kan ze met sommige reacties niet zoveel. "Sommige mensen zeggen: 'Joh Anouk, huur gewoon een privévliegtuig.' Zo makkelijk gaat dat niet natuurlijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anouk staat voor lastige keuze: 'Ik voel me een slechte moeder'

De zangeres vertelt dat ze wel aanbiedingen heeft gekregen om met mensen mee te vliegen naar Nederland, maar dat aan deze vliegtickets nog een flink prijskaartje hangt. En dat geld heeft ze niet. Ze legt uit hoe dat zit: "Soms doe ik maar zes optredens in een jaar." Ze bekijkt ieder jaar met haar accountant hoevaak ze gaat optreden om elk jaar rond te komen en meer doet ze niet.

Daarnaast treedt ze vooral in de zomermaanden op. "Het zit er ook aan te komen dat veel van deze optredens gaan sneuvelen deze zomer. Het geld dat ik zou gaan verdienen deze zomer, komt misschien ook te vervallen." Waar sommige artiesten een flinke buffer hebben opgebouwd, heeft Anouk dat niet gedaan. "Het is nu niet het moment om met zulke bedragen te gooien. Het geld zal ik later nog hard nodig hebben.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anouk in paniek: nog altijd 'vast' en doodsbang voor coronavirus

Sommige volgers vroegen aan Anouk of ze niet gewoon een vriend met een privéjet of helikopter kon bellen. "Die heb ik dus niet", legt ze uit. "Ik weet niet met wie jullie denken dat ik allemaal omga. Er zijn misschien wel mensen voor wie ik werk die een helikopter kunnen inhuren, maar het is niet zo dat ik bevriend ben met mensen tegen wie ik tegen kan zeggen: 'Joh, gooi even een vliegtuig deze kant op.' In die kringen begeef ik me dus niet."

Ze verwijt het haar volgers niet. "We kennen elkaars financiële situatie helemaal niet. Mensen nemen natuurlijk zelf dingen aan, maar doe dat niet zou ik zeggen. Dat doe ik bij anderen ook niet." Ze moet er zelfs een beetje om lachen soms.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anouk zit noodgedwongen vast in Marokko door corona

Lockdown

Anouk heeft ook gehoord dat de noodtoestand is uitgeroepen in Marokko. Mensen mogen alleen nog maar de deur uit om boodschappen of medicijnen te halen. "Dat betekent ook dat ik niet meer de deur uit mag om een rondje te rennen om het park. Dus ik zal waarschijnlijk op de trap heen en weer moeten om mijn energie kwijt te raken."

Ondanks haar hartverscheurende situatie, levert het ook iets moois op. Ze ging naar het resort om muziek te maken en dat is nu gelukt. "Ik mag niet klagen, want mijn gezondheid is goed en thuis is iedereen gezond. Misschien kan ik wel wat muziek laten horen later. Ik ben nu toch aan het schrijven."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!