Beeld © AVROTROS

Nathan Rutjes: 'Makers WIDM zijn échte helden van het programma'

20 maart 2020 15:01

De altijd goedlachse en goudeerlijke Nathan Rutjes (36) was een opvallende kandidaat tijdens het twintigste seizoen van 'Wie is de Mol?' Nu de finale achter de rug is, waarin hij de verliezende finalist was, blikt de ex-profvoetballer terug op zijn tijd in China.

"Dank jullie wel voor alles"

Die reis naar China was nogal een dingetje, want Nathan houdt dus helemaal niet van vliegen. Zijn favoriete vakantiebestemming is Rotterdam. "Maar als je gevraagd wordt om deel te nemen aan Wie is de Mol? verleg je al gauw je eigen grenzen", legt hij uit.

Het programma kende hij eigenlijk ook niet zo goed, waardoor er van tactiek weinig sprake was. "Wellicht dat die onbevangenheid ertoe heeft geleid dat ik intens heb kunnen genieten, tot in details, van alles wat Wie is de Mol? en deze reis mij te bieden heeft gehad."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Dít is het verhaal achter Nathan Rutjes' iconische kapsel

Wat grote indruk op de voormalig profvoetballer heeft gemaakt, is de opening van het programma. "Die 200 meter zijn de mooiste meters van mijn hele leven geweest. Vechtend tegen mijn tranen heb ik Rik alleen de woorden horen zeggen: ‘Nathan, kies jij voor wijsheid of geluk?'"

Tot slot wil Nathan een voor velen onbekende groep mensen bedanken. Hij heeft namelijk groot respect voor het productieteam van de show. "Achteraf gezien zijn zij voor mij de helden van het programma. Van het productieteam tot kandidatenbegeleiders, uit de grond van mij hart: dank jullie wel voor alles!" besluit hij.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Hilarische WIDM-taxichauffeur heeft boodschap voor Nathan en Rob

Nathan heeft tijdens het programma nog een andere vriend gemaakt. In de taxi-opdracht, die hij samen met Rob moest volbrengen, had hij de grootste gein met een Chinese taxichauffeur. Na de opnames nam deze man nog een boodschap op voor Rob en Nathan. Die zie je in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!