Beeld © EO

EO nog altijd hoopvol: wil The Passion laten doorgaan

23 maart 2020 21:52

Het paasspektakel 'The Passion' kan dit jaar nog steeds doorgaan, ondanks de nieuwe coronamaatregelen van de overheid. De EO oriënteert zich nog steeds op een alternatieve vorm, laat een woordvoerder maandagavond weten. Vanwege het coronavirus zijn alle bijeenkomsten tot 1 juni niet toegestaan.

"We verkennen alle scenario's"

Toch is er nog steeds de mogelijkheid dat het bijbelconcert gewoon doorgaat. "Er zal geen publiek bij zijn, en het zal een andere vorm worden dan mensen gewend zijn", stelt een woordvoerder. "Maar we verkennen alle scenario's. En er zijn nog steeds scenario's die reëel zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Passion dit jaar door corona zonder publiek

Het is niet duidelijk wanneer de EO een besluit neemt hierover. Er zijn wel al een aantal opnames voor het spektakel gemaakt, meldt de zegsman. De hoofdrol van Jezus wordt dit jaar gespeeld door acteur Tim Akkerman. Trijntje Oosterhuis vertolkt Maria, Soy Kroon neemt de rol van Judas voor zijn rekening. Ook onder anderen Jan Kooijman, Roué Verveer, Johnny de Mol, Bert van Leeuwen, Tooske Ragas en Lucille Werner zijn dit jaar te zien in het paasspektakel. The Passion is gepland op 9 april, in Roermond.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!