Beeld © ANP

Dit is de betekenis achter de bijzondere tattoo van Simon Keizer

24 maart 2020 10:19

Simon Keizer (35) is niet bang voor naalden en heeft zijn lijf al versierd met meerdere tatoeages. Ze zijn allemaal minimalistisch, maar hebben stuk voor stuk een grote betekenis voor de zanger. Zo ook de vijf stippen op zijn arm.

"Accepteer het. Dat geeft rust"

Simon vertelt op Instagram dat hij regelmatig vragen krijgt over de minimalistische tattoo op de binnenkant van zijn pols. De tattoo heeft hij zo'n anderhalf jaar geleden gezet, 'in een tijd waarin het mentaal niet zo lekker ging'. Daarom besloot hij vijf stippen te zetten als houvast en simpel geheugensteuntje. Het zit zo: "Mijn valkuil is dat ik alles onder controle wil hebben. Alles moet het liefste gaan zoals ík wil. Gaat het niét zoals ik wil word ik niet bepaald een mooiere versie van mezelf", aldus de zanger.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gezin Simon Keizer weer thuis: 'Nu 2 weken in isolatie'

Maar het feit is dat niet alles kán gaan zoals hij wil. De vijf stippen liggen dan ook niet op één lijn. Dat is geen foutje, maar een bewuste keuze. Simon: "De stippen zullen daarom ook nooit één perfect geheel vormen. Net zoals het leven nooit precies zal lopen zoals je wilt, omdat je niet alles in eigen hand hebt. Hoe frustrerend ook, het is een feit."

Juist in deze bizarre tijden vindt hij extra veel steun bij zijn tattoo en komt de boodschap meer dan ooit tot zijn recht. "Er is wereldwijd iets aan de hand wat we nooit hadden kunnen voorzien. We hebben het niet meer onder controle. Accepteer dat en doe dat wat wél kan. Dat wat de overheid ons vraagt te doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

William Rutten legt bekend Nederland kwetsbaar vast op beeld

De Volendammer heeft, net als veel andere BN'ers, ook nog een laatste boodschap: blijf binnen. Simon schrijft: "Echt, zo moeilijk is het niet. Het is niet zo dat ons wordt gevraagd ongetraind de marathon te rennen. Het is simpel: blijf binnen. Je weet wel: die plek die van alle gemakken is voorzien. Geen straf toch? Accepteer het. Dat geeft rust."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!