Mattie en Marieke delen bosjes bloemen uit aan eenzame mensen

25 maart 2020 14:13

Qmusic-dj’s Mattie Valk (35) en Marieke Elsinga (33) gaan met hulp van een bloemenkweker tulpen verspreiden onder mensen die alleen zijn vanwege de coronacrisis. Het idee ontstond nadat luisteraar en bloemenkweker Lianne de dj's een berichtje had gestuurd omdat ze al een tijdje zo'n 80.000 tulpen per dag moet weggooien.

"Een goed gevoel door Nederland te verspreiden in deze moeilijke tijden"

Door de coronacrisis worden er namelijk geen Nederlandse bloemen meer geëxporteerd naar bijvoorbeeld België en Duitsland, waarvoor het grootste deel van de bloemen bestemd is. De bloemkwekerij waar Lianne werkt, geeft de bloemen daarom graag weg. Qmusic-luisteraars kunnen via een bericht in de app van het radiostation laten weten wie ze een bosje bloemen gunnen.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Mattie en Marieke regelen speeddates voor Boer Nico

Alle veiligheidsmaatregelen worden bij het afleveren van de bestelling in acht genomen en de bloemen worden op veilige afstand voor de deur achtergelaten. Het team van Qmusic hoopt met deze actie "een goed gevoel door Nederland te verspreiden in deze moeilijke tijden". Direct na de bekendmaking werd de inbox van Qmusic overspoeld en kwamen er meer dan duizend reacties binnen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mattie Valk geen bedreiging voor nieuwe liefde Marieke Elsinga

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!