Beeld © Instagram: @orgeljoke

Orgel Joke helpt je de quarantaine door

26 maart 2020 11:17

In deze barre tijden is het fijn om een houvast te hebben. Gelukkig biedt Joke Meijer de helpende hand, samen met haar orgel. Onder de naam @OrgelJoke plaatst ze elke dag een deuntje om haar volgers een hart onder de riem te steken, en met succes.

"Dit sleept me door de dag heen"

Una paloma blanca, You never walk alone of The house of the rising sun: Joke draait haar hand er niet voor om. Elke dag maakt ze met haar telefoon een video van zichzelf terwijl ze orgel speelt. Die stuurt ze naar haar 39-jarige zoon, die haar instagramprofiel beheert. "Ik kan er zelf ook op kijken met de iPad. En dingen schrijven", vertelt ze aan EditieNL.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Viktor Verhulst deelt leven tijdens corona-quarantaine in vlog

Haar nieuwe hobby helpt haar in deze tijd om positief te blijven. "Ik heb een chronische longziekte en moet daarom extra oppassen voor het coronavirus. Ik durf niet zo goed meer naar de winkels. Nu zit ik alleen thuis, want eind januari is mijn man overleden. Dat valt rauw op je dak."

Daarom is ze blij dat ze weer een leuke daginvulling heeft. "Muziek maakt me vrolijk, dus ik ben blij dat ik dit kan doen. Normaal zing ik in een koor, maar dat kan nu niet. Dit sleept me door de dag heen."

Het Instagramaccount van Joke groeit snel en op het moment heeft ze al ruim 10.000 volgers. Haar eerste filmpje, welke ze zes dagen geleden heeft geplaatst, is inmiddels ruim 13.000 keer bekeken. “Vrolijke muziek in deze donkere dagen”, schreef ze daarbij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Channah en Quentin doen hilarische imitatie van tequila-party

Ze neemt haar instagramprofiel minstens zo serieus als de gemiddelde influencer. "Eerst zoek ik een liedje om te spelen. Ik doe er vaak een ander ritme bij dan het origineel, want het moet wel een beetje vlot zijn. Ik hou niet van saai."

Elke dag is ze er wel een paar uur zoet mee. "Voordat ik de video maak oefen ik het lied altijd om te kijken of het lukt. En ik zorg dat ik er leuk uitzie. Soms maak ik meerdere filmpjes op een dag en dan wissel ik tussendoor van outfit. Zo lijkt het net alsof het weer een nieuwe dag is. Het voelt weleens of ik een modeshow aan het doen ben."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Courteney Cox kijkt alle Friends seizoenen tijdens quarantaine

Zolang de coronacrisis duurt, is ze van plan om video's te blijven maken. "De reacties zijn heel leuk. Ik krijg nu van sommige mensen het verzoek om live te gaan, maar dat vind ik op mijn 70ste te spannend. Dan gaan mijn vingers trillen. Dus het blijven gewoon filmpjes."

Ze hoopt dat anderen net zo blij worden van haar filmpjes als zij zelf. "Sommige mensen zitten in een dip omdat ze binnen moeten blijven. Ik hoop dat ik ze op kan vrolijken. Er komen heus wel weer betere tijden. We moeten positief blijven."

Verschillende BN'ers laten voor RTL Boulevard zien hoe zij de quarantaine doorkomen, zo ook Channah en Quentin. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!