Beeld © ANP

Twan Huys praat voor het eerst over zijn talkshowflop

27 maart 2020 16:34

Vorig jaar kwam het RTL-avontuur van Twan Huys (56) tot een abrupt einde. De tv-journalist vertelt aan 'Het Parool' hoe lastig hij het vond om te accepteren dat 'RTL Late Night' geen succes was.

"Ik was wel even in de war"

"Ik had in mijn carrière eigenlijk nooit meegemaakt dat iets niet goed lukt", vertelt Twan aan Het Parool. De presentator boekte eerder succes op succes met onder meer College Tour, Nova en Nieuwsuur, maar wist met RTL Late Night maar weinig mensen te bereiken. Dat kwam hard bij hem binnen, vertelt hij. "Ik was wel even in de war, vooral vanwege de publieke aandacht." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twan Huys presenteert Buitenhof tot einde seizoen

Twan weet niet precies waar het misging. "Ik ben gevallen voor het avontuur", verklaart hij. Het was echter al snel duidelijk dat de talkshow niet bij hem paste en daarom is het volgens hem ook gestopt. Ook vertelt hij wat hij heeft gedaan toen hij na het einde van het programma van de aardbodem verdwenen leek te zijn. Twan ging naar naar vrienden in New Hampshire en dat is volgens hem de beste beslissing die hij had kunnen nemen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twan Huys is weer terug bij de publieke omroep

De presentator nam naar eigen zeggen na Late Night 'een soort talkshowvakantie', maar inmiddels kijkt Twan wel weer naar wat zijn collega's doen. Een pluspunt van het stoppen van zijn programma: "Ik heb nog nooit zoveel tijd doorgebracht met mijn gezin." Twan is inmiddels weer teruggekeerd op televisie en presenteert tegenwoordig Buitenhof

Art Rooijakkers nam Twans tijdslot over na het einde van RTL Late Night. In de video hieronder zie je hoe dat eraan toeging. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!