Beeld © ANP

RUMAG herkent zich niet in aantijgingen Lubach: 'Karaktermoord'

30 maart 2020 13:15

RUMAG kan zich niet vinden in de aantijgingen die zijn gedaan in het programma 'Zondag met Lubach', zo valt te lezen in een verklaring van het platform. In het tv-programma beschuldigde Arjen Lubach RUMAG ervan om winst te maken op een benefietactie voor het coronavirus. Ook zou RUMAG citaten van anderen overnemen, zonder toestemming.

"Hij doet hier een poging tot karaktermoord op een publieke zender"

"We schrokken van de inhoud. Maar nog meer van het feit dat een veelkoppige redactie nooit de moeite heeft genomen hun claims bij RUMAG te checken", zo valt te lezen in de verklaring. "We herkennen ons absoluut niet in wat wordt beweerd. Bovenal willen we benadrukken dat in deze kwetsbare tijd onze aandacht vooral uitgaat naar de coronaslachtoffers en de mensen die onze samenleving draaiende houden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook reactie Rumag op item Zondag met Lubach blijkt 'overgenomen'

Thijs van der Heijde, CEO van RUMAG, laat aan het AD weten juist iets goeds te doen voor Nederland. "En nu probeert hij (Arjen Lubach, red.) ons zelfs in deze tijd kapot te maken. Hij doet hier een poging tot karaktermoord op een publieke zender. Dan balen wij van onze belastingcenten.”

In het statement, die ook is gedeeld door RUMAG-aandeelhouder Humberto Tan, laten ze verder weten ruim 100.000 euro te hebben opgehaald voor Het Rode Kruis. "Dit doen wij door onze jonge achterban te activeren en te laten doneren. Met groot succes en waar we trots op zijn. We verdienen hier niets aan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Arjen Lubach maakt gehakt van RUMAG

Rumag, opgericht in 2014, staat erom bekend dat het tussen alle woorden puntjes zet in plaats van spaties. Het verdient geld aan de verkoop van kleren, mokken en andere spullen, en aan samenwerkingen met bedrijven. Bij de coronacollectie in de webshop staat "De.actie.is.afgelopen!" De shirts met teksten als "1.5.meter.afstand.aub." en mondkapjes met teksten als "Krijg.de.corona" zijn niet meer te vinden.

Na de eerste kritiek vorige week zei Rumag tegen de critici: "Gaan.jullie.alsjeblieft.wél.naar.buiten.Lik.alsjeblieft.het.knopje.van.een.zebrapad.En.hou.alsjeblieft.jullie.smoel". Nu distantieert het bedrijf zich daarvan. "We hadden niet in de emotie moeten reageren en betreuren het als wij mensen hebben gekwetst."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!