Beeld © ANP

Ellie Lust over kritiek op coronalied: 'Ontzettend jammer'

30 maart 2020 23:03

Ellie Lust (53) vindt het 'ontzettend jammer' dat de actie #zingcoronadewerelduit en het bijbehorende nummer 'Zon' de afgelopen dagen veel kritiek kreeg. "Laten we allemaal positief zijn. Dat negatieve op voorhand al", zegt de oud-politievrouw, een van de honderd BN'ers die meezingt op het lied, maandag in 'Jinek'.

"Iedereen heeft belangeloos meegedaan"

De BN'ers die meewerkten aan het nummer, dat maandagavond is uitgekomen, werden er onder meer van beticht dat ze een slaatje wilden slaan uit de coronacrisis. "Iedereen heeft belangeloos meegedaan aan de actie. Als je zo reageert, dat past helemaal niet bij de positieve intenties", zegt Ellie. "Neem nog een augurk en ga lekker slapen."

Ook Remy Bonjasky, die te horen is op het nummer, betreurt het dat 'Zon' op social media werd omgedoopt tot coronalied en dat werd opgeroepen tot een boycot. "Het slaat helemaal nergens op dat je in je zolderkamer zoiets moet tikken", aldus de oud-bokser. "Het is echt een mooi lied."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ellie Lust pleit voor etherdiscipline in coronacrisis

Zanger Kenny B is blij dat hij een bijdrage heeft kunnen leveren aan 'Zon'. Het is een ode aan iedereen in Nederland in deze crisis. Ook aan de mensen die het liedje niets vinden, vindt Kenny. "Dan hebben ze lekker iets om over te praten."

Op 'Zon' zijn ook artiesten als Jeroen van der Boom, Gordon, Edsilia Rombley, Patty Brard en Brainpower te horen. Alle eventuele opbrengsten van het lied gaan naar goede doelen.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Nog niet verschenen coronalied zorgt voor veel ophef: 'Jammer'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!