Beeld © Getty Images

Jamie Oliver moet deuren voorgoed sluiten door coronacrisis

01 april 2020 12:12

Jamie's Italian in Rotterdam en Den Haag, een restaurantconcept van tv-chef Jamie Oliver (44), sluiten per direct voorgoed de deuren. Dat laat de directie van Italian Food Concepts Netherlands woensdag weten.

"Dat wij geen verdere toekomst zien voor onze restaurants"

"Het uitblijven van omzet door de coronacrisis in de afgelopen weken en het uitblijven van omzet in de komende weken mogelijk zelfs maanden, in combinatie met het doorlopen van de vaste lasten, heeft er voor gezorgd dat wij geen verdere toekomst zien voor onze restaurants", zo luidt de verklaring.

Het besluit voor de definitieve sluiting komt een dag nadat het kabinet bekend had gemaakt dat de maatregelen voor de horeca nog tot minstens 28 april worden verlengd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rick Astley zet zorgpersoneel in het zonnetje met gratis concert

De Britse chef Jamie Oliver werd in de jaren negentig bekend door zijn tv-show The Naked Chef. Hij bracht kookboeken uit en daarnaast opende hij wereldwijd restaurants, maar vooral in Groot-Brittannië gingen deze in voorgaande jaren al failliet. Olivers restaurant Fifteen in Amsterdam, een franchise van de Londense variant, ging in 2016 over de kop.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lizzo spreekt waardering ziekenhuismedewerkers uit

Ook in Nederland raakt de coronacrisis veel bedrijven, ook van de BN'ers.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!