Beeld © ANP

Ook Bram Krikke fluit RUMAG terug om Joe Joe-items

01 april 2020 17:20

Na het veelbesproken 'Zondag met Lubach'-item lijkt het hek van de dam voor RUMAG. Het bedrijf dat bekend staat om zijn ‘ludieke’ teksten werd namelijk flink onderuitgehaald nadat bleek dat de teksten veelal gestolen zijn. Ook Bram Krikke (25) heeft het item gezien en kwam daarnaast achter een bijzonder feit.

"De Joe Joe-items zijn van de website gehaald"

Na de uitzending van Zondag met Lubach werd de Slam!-dj gewezen op het feit dat RUMAG al een tijd producten verkocht met daarop de door Bram veelgebruikte term: ‘Joe Joe’. Normaliter kun je daar niet zoveel tegen doen, maar Bram heeft de term in 2018 geregistreerd bij het Benelux Office for Intellectual Property als merk. Hierdoor is de term beschermd en mag niemand, ook RUMAG niet, de term kopiëren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rode Kruis betreurt commotie rond Rumag: 'Jammer'

Het management van Bram heeft aan het AD weten dat RUMAG is gesommeerd om de producten uit de handel te halen en wil dat alle opbrengsten van de ‘Joe Joe’-producten volledig worden gedoneerd aan Het Rode Kruis.

En dat is ook gebeurd. “De Joe Joe-items zijn van de website gehaald en het bedrag dat ermee is opgehaald, is overgemaakt naar het Rode Kruis’’, laat Bram weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RUMAG herkent zich niet in aantijgingen Lubach: 'Karaktermoord'

Het item van Zondag met Lubach heeft flink wat stof doen opwaaien. Niet alleen werd duidelijk dat het bedrijf de jolige teksten simpelweg van het internet plukt, maar ook dat ze winst maken op een benefietactie voor Het Rode Kruis. Als tegengeluid verzon de redactie van ZML een eigen actie - LUBAG - en bracht óók een T-shirt op de markt waarvan de opbrengst wordt gedoneerd aan Het Rode Kruis.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!