Beeld © Getty Images

Idris Elba na corona-diagnose: 'Had het erger verwacht'

2 april 2020 13:26

Als astmapatiënt behoor je tot de risicogroep voor het coronavirus. Acteur Idris Elba (47) heeft de longaandoening én werd gediagnosticeerd met het virus, maar had er gelukkig uiteindelijk weinig last van. Dat vertelt hij op Twitter.

"Het ergste is voorbij"

Idris maakt het goed. De Luther-acteur geeft een update over zijn gesteldheid. Hij had gedacht het als astmapatiënt heel lastig te krijgen met het virus, maar dat viel uiteindelijk wel mee. "Het gaat goed. Nog altijd geen symptomen", aldus Idris. "We zijn al voorbij de quarantaine-periode, maar kunnen niet naar huis." Hij zit met zijn vrouw Sabrina in de Amerikaanse staat New Mexico. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Idris Elba: 'Ik krijg niet betaald om corona te faken'

"Het ergste is voorbij", gaat hij verder. Desalniettemin frustreert de besmetting hem. "Ik zit nooit stil, het is raar. Sabrina ook niet, maar die trekt het een stuk slechter. Zij heeft al snel een claustrofobisch gevoel." Ook laat hij weten dat ze proberen "optimistisch te blijven" en hoopt dat zijn fans dat ook zijn. "Niet al te veel zorgen maken en panikeren", is zijn advies. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Idris Elba rapt over zijn ervaringen als corona patiënt

Hij spreekt zijn volgers moed in: "Ik dacht dat ik het slecht zou krijgen door mijn astma, maar ook ik kwam er doorheen." Idris sluit af met een bericht aan de mensen in de zorg, die nu meer dan ooit alle mogelijke steun verdienen. "We gaan hiertegen vechten en het komt goed." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Acteur Idris Elba geeft corona-update

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!