Beeld © ANP

Chantal Janzen reageert: 'Ik heb echt niks verdiend aan RUMAG'

02 april 2020 13:38

Chantal Janzen (41) zegt niets te hebben verdiend aan de benefietactie van het Nederlandse bedrijf RUMAG. De presentatrice werkte via haar magazine '&C' mee aan die actie, door een van de shirts die RUMAG voor het Rode Kruis verkocht, te promoten.

"&C heeft altijd een volledige en transparante communicatie over samenwerkingen met een goed doel en maakte hier geen winst op. Zo ook met het T-shirt dat RUMAG maakte voor deze eenmalige samenwerking, waar &C niets aan heeft verdiend", laat de organisatie achter haar magazine weten.

Verder wilde de zangeres niet reageren op de ontstane ophef over de actie van het bedrijf. "Chantal staat achter het statement van &C en we willen het daarbij houden", aldus &C. RUMAG lag afgelopen week onder vuur, omdat het bedrijf plagiaat pleegt en zelf winst zou hebben gemaakt bij de actie voor het Rode Kruis. Voor die actie verkocht het bedrijf eerst mondkapjes met teksten als 'krijg de corona', 'coronalijer' en 'mondkappen nou'. Ook werd afgelopen weekend op het bedrijf felle kritiek geuit in het programma Zondag met Lubach.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Bram Krikke fluit RUMAG terug om Joe Joe-items

René Watzema van RUMAG stond twee weken geleden bij Chantal op de stoep en haalde haar over mee te doen aan de RUMAG-benefietactie, nadat ze een cover van het lied 'Avond' van Boudewijn de Groot op haar sociale media plaatste. RUMAG zette voor de Rode Kruis-actie een shirt te koop met daarop 'Ik.geloof.in.jou.en.mij', een citaat uit het nummer. Chantal ging akkoord met de samenwerking en was in een roze T-shirt met de tekst, die oorspronkelijk van tekstschrijver Lennaert Nijgh is, op de kanalen van RUMAG te zien.

Uit de reacties onder de YouTube-video van de ontmoeting blijkt dat de actie niet goed wordt ontvangen. "Chantal. Doe even iets. Ook jouw reputatie wordt te grabbel gegooid door die stakkers", schrijft iemand. "Niet met deze gasten in zee gaan, ze jatten bijna alle quotes en stoppen een groot deel van het geld in hun eigen zak", vindt een ander.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fred van Leer stopt niet met samenwerking RUMAG na ophef

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!