Beeld © ANP

Bram Moszkowicz werd 'link' na uitspraak rechter

02 april 2020 18:52

De aanvraag van Bram Moszkowicz (59) om weer terug te keren in de advocatuur werd afgewezen door de rechter. Hij mag zijn toga dus niet weer aantrekken. In de podcast '30 Minuten Rauw' met Ruud de Wild (50) vertelt hij hoeveel pijn die uitspraak deed.

"Kijk, dan word ik link"

Bram had graag zijn toga weer uit de kast getrokken, maar de rechter hield dit tegen. De voormalige advocaat mag niet weer terugtreden in zijn beroep. Het doet hem pijn, vertelt hij in 30 Minuten Rauw. Hij wilde het zo graag, dat hij zelf een coach in had geschakeld. Op die manier zou hij kunnen waarborgen niet dezelfde fouten opnieuw te maken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel volgt Bram Moszkowicz voor Videoland-docu

"Tot mijn niet geringe verbazing lees ik nu in die uitspraak dat omdat ik coaching had, ik er kennelijk ook zelf geen vertrouwen in had", legt Bram uit aan presentator Ruud. "Kijk, dan word ik link." Hij vind het dan ook onterecht. "Ik had echt een goed dossier, die waarborg had ik, dat coachingstraject was ik al ingegaan. Ik heb mij bezonnen, ik heb toegegeven dat ik fout ben geweest, ik heb toegegeven dat ik terecht ben geschrapt zeven jaar geleden. En als je nu de beslissing ziet (...) is dit een vrij merkwaardige beslissing." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bram Moszkowicz: 'Ik heb wel eens leukere dagen gekend'

Bram heeft zich laten volgen door Videoland voor een documentaire over dit proces. John van den Heuvel had hem gevraagd hiervoor en daarom heeft hij ja erop gezegd. "Ik ken hem en ik weet dat hij een integere journalist is", verklaart de voormalig advocaat. "Ik zag het ook als een soort afsluiting. Als ik weer werd beëdigd, zou ik een tijdje niet in de publiciteit komen (...) Zo niet, is het een afsluiting van mijn carrière." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bram Moszkowicz mag geen advocaat meer worden

Je ziet alles over de afwijzing van Brams aanvraag in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!