Beeld © ANP

Leonardo DiCaprio haalt miljoenen op met voedselfonds

03 april 2020 06:43

Leonardo DiCaprio heeft samen met de weduwe van Steve Jobs een fonds opgericht dat gaat helpen bij de voedselvoorziening van kwetsbare Amerikanen. Samen met Apple en de Ford Foundation hebben ze al 12 miljoen dollar opgehaald voor America’s Food Fund.

"Ik ben oneindig dankbaar voor hun werk aan de frontlinie, zij verdienen onze steun"

De acteur en Laurene Powell Jobs lieten donderdag weten dat het fond armere gezinnen wil helpen, evenals ouderen, mensen die hun baan zijn verloren en kinderen die afhankelijk zijn van schoolmaaltijden. Die laatste groep wordt hard getroffen nu de scholen in de VS zijn gesloten. De stichting gaat samenwerken met World Central Kitchen, dat maaltijden verstrekt bij calamiteiten, en Feeding America dat in de VS de schoolmaaltijden verzorgt en voedselbanken runt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leonardo DiCaprio helpt wildvreemde toerist uit de brand

Leonardo liet donderdag weten: "In deze crisis inspireren organisaties als World Central Kitchen en Feeding America ons allemaal met hun rotsvaste toewijding om de meest kwetsbare mensen te voeden. Ik ben oneindig dankbaar voor hun werk aan de frontlinie, zij verdienen onze steun." Oprah Winfrey heeft inmiddels laten weten dat 1 van de 10 miljoen dollar die zij uittrekt voor noodhulp naar het fonds gaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Brad Pitt en Leonardo DiCaprio zijn BFF's

Feeding America kon donderdag op meer steun rekenen: Amazonbaas Jeff Bezos zegde 100 miljoen dollar toe, de grootste donatie in de geschiedenis van de organisatie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!