Beeld © ANP

RUMAG stopt met de verkoop van Meiland-quote kleding

3 april 2020 13:57

RUMAG is gestopt met het verkopen van T-shirts, truien en andere kleding met daarop de gevleugelde spreuk wijnen, wijnen, wijnen van de beroemde 'SBS'-familie Meiland. De items zijn in tegenstelling tot eerder deze week niet meer terug te vinden in de webshop.

Het lijkt erop dat RUMAG de collectie uit voorzorg uit de handel heeft gehaald nadat eerder SLAM-dj Bram Krikke (25) met juridische stappen had gedreigd over shirts met daarop de tekst joe joe. Krikke registreerde zijn vaste kreet als intellectueel eigendom waardoor deze niet door derden misbruikt mogen worden. RUMAG besloot daarop alle kleding met die quote uit de webshop te halen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Ook Bram Krikke fluit RUMAG terug om Joe Joe-items

Het op social media populaire RUMAG kreeg afgelopen week felle kritiek na een item in het programma Zondag met Lubach. Het bedrijf werd ervan beschuldigd winst te maken op een benefietactie waarin 'coronakleding' verkocht werd en omdat het citaten overneemt van anderen. RUMAG claimde eerder dat het overnemen van andermans quotes grijs gebied is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RUMAG herkent zich niet in aantijgingen Lubach: 'Karaktermoord'

Een woordvoerder van de familie Meiland bevestigt aan RTL Boulevard dat zij geen stappen hebben ondernomen. RUMAG: "Wij hebben het zekere voor het onzekere genomen na alle ophef over plagiaat. Waar we aan twijfelen hebben we 'tijdelijk' offline gehaald en checken wij dubbel. Als blijkt dat er niks aan de hand is, zullen we het terug plaatsen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chantal Janzen reageert: 'Ik heb echt niks verdiend aan RUMAG'

Wenskaartenproducent Hallmar liet weten de samenwerking met Rumag tijdelijk op te schorten.

Het corona-noodlot slaat inmiddels ook toe bij de familie Meiland. Dat zie je in de video hieronder.

Het corona-noodlot slaat ook toe bij de familie Meiland

00:48

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!