Beeld © ANP

Rundfunk komt met nieuwe afleveringen

03 april 2020 15:24

Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout, de twee mannen van 'Rundfunk', gaan vanaf vrijdagmiddag wekelijks een oude aflevering van hun televisieserie online becommentariëren. Op de site van NPO3 verschijnt elke vrijdag een nieuwe episode met onder in beeld de twee makers, die anekdotes en herinneringen aan de begindagen van 'Rundfunk' delen.

De speciale 'coronareeks' heeft als titel Rundfunk Guckt Rundfunk, maken de NPO en producent NL Film vrijdag bekend. De eerste reeks telde vijf afleveringen, seizoen twee bestond uit tien delen. De televisieserie bestond uit een reeks absurdistische sketches die zich afspeelden op een middelbare school. In de serie speelden tal van grote namen, zoals Pierre Bokma, bijrollen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rundfunk keert terug met nieuw theaterprogramma

Van de Velde en Van Kalmthout stopten na twee seizoenen met de serie, maar maakten vervolgens wel een theatervoorstelling, Wachstumsschmerzen. Met dit debuut wonnen zij vorig jaar de Neerlands Hoop, de theaterprijs voor het meest veelbelovende nieuwe talent. Een tweede theaterprogramma ging dit voorjaar in première, maar moest worden stilgelegd vanwege de coronamaatregelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rundfunk op zoek naar figuranten voor eerste film

Ook maakte het duo een speelfilm, Jachterwachter, die zich op een camping afspeelt. De film zou half april in de bioscopen te zien zijn, maar dat is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. Een nieuwe releasedatum wordt pas gepland als duidelijk is wanneer de Nederlandse bioscopen weer opengaan. Voor zover nu bekend blijven de filmtheaters in elk geval tot 1 juni gesloten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!