Beeld © Instagram @zoeyivory

Zoey Ivory zit opgesloten in Italië: 'Je mag eigenlijk niks'

03 april 2020 15:54

Zoey Ivory zit nog altijd vast in Rome na een bezoek aan haar vriend Timor Steffens (32). De 26-jarige zocht hem vorige maand op, niet wetende dat ze door het virus niet meer naar huis zou kunnen. "Ik zou natuurlijk nooit gegaan zijn als ik van tevoren had geweten hoe heftig het zou worden met het virus", vertelt ze aan ‘Talkies Magazine’.

"Ik vind het verschrikkelijk wat er in de wereld gebeurt"

De voormalig Miss Nederland ging in eerste instantie voor een bliksembezoekje die kant op, maar inmiddels is ze een maand verder. "Je mag eigenlijk niks, behalve thuis blijven. Alleen de noodzakelijke dingen zijn geoorloofd, zoals een bezoek aan de supermarkt of de apotheek", schets ze de situatie in Italië.

"Als je besluit die te bezoeken, moét je een formulier bij je dragen met daarop wat je gaat doen, inclusief je naam, thuisadres en dat soort dingen. Zodat als je wordt aangehouden de politie kan checken of je wel dicht genoeg bij huis bent en je echt boodschappen gaat doen. Heb je dat niet? Dan krijg je een boete, je kunt zelfs drie maanden celstraf krijgen. Voor de rest zit je in een verplichte total lockdown."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Timor Steffens gelukkig in de liefde met Zoey Ivory'

Ondanks de heftige maatregelen probeert Zoey positief te bijven. "Ja, ik zit vast hier en ik kan niet naar huis. Maar het had allemaal duizend keer erger gekund. Ik vind het verschrikkelijk wat er in de wereld gebeurt en hoe erg Italië eraan toe is."

Al was er wel een moment dat ze een lichte breakdown had. Zoey: "Het was mij eindelijk na honderd pogingen gelukt een vlucht te boeken naar Nederland en een aantal dagen daarna werd die toch onverwachts geannuleerd. Toen was ik er wel even klaar mee."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol moet 'in de spaarstand' door coronacrisis

Ze mist haar familie dan ook ontzettend, maar met kaartjes en filmpjes is ze er toch een beetje bij. "Ik denk natuurlijk ook aan mijn eigen familie; mijn oma in de negentig alleen in een verzorgingstehuis en mijn andere oma eind tachtig die dat binnen blijven helemaal niks vindt. Ook zijn mijn ouders heel erg bezorgd, die zouden het veel fijner vinden als ik 'dichterbij' zou zijn."

Iedereen probeert de quarantainetijd een beetje goed door te komen. Zo maakt Gerard Joling het juist extra gezellig.

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!