Beeld © Getty Images

Duffy deelt bizarre details van drogering en verkrachting

6 april 2020 05:04

In een lang en emotioneel bericht op haar website heeft Duffy (35) dan toch details gedeeld over de vreselijke periode die ze de afgelopen jaren heeft doorstaan. Eerder zou de zangeres dat doen via een interview, maar daar zag ze uiteindelijk toch vanaf. Nu deelt de popster uit Wales zelf haar schokkende verhaal.

"Verkracht worden is alsof je levend wordt vermoord"

"Tijdens mijn verjaardag werd ik gedrogeerd in een restaurant, om vervolgens vier weken lang gedrogeerd te worden en naar het buitenland te worden ontvoerd. Ik herinner me helemaal niets van een vliegreis en bevond me opeens achterin een auto. Ik werd in een hotelkamer gestopt, waar de dader mij verkrachtte. Ik was doodsbang en durfde niet te vluchten. Ik heb geen idee hoe ik de kracht heb gevonden om die dagen door te komen," aldus Duffy.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duffy maakt muzikale comeback na heftige bekentenis

Uiteindelijk stond haar kwelgeest het toe om terug te vliegen naar het Verenigd Koninkrijk, waar hij haar nog steeds drogeerde, nota bene in haar eigen huis. "Ik weet niet of hij mij toen ook weer verkracht heeft. Ik weet wel dat ik niet naar de politie durfde te stappen, omdat ik dacht dat ik anders vermoord zou worden. Ik kon het risico niet lopen om 'nieuwswaardig' te worden in verband met mijn veiligheid. Dus ik moest mijn instincten volgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duffy bedolven onder steunbetuigingen na verkrachtingsverhaal

De traumatische gebeurtenissen zijn van grote invloed geweest op het leven van de zangeres. "Ik wilde het liefst mijn naam veranderen en naar een ver land verdwijnen. Het voelde alsof ik was beroofd van mijn mensenrechten. Maar een derde van mijn leven is al verwoest door dit incident en ik wilde mezelf, en alles wat ik in de muziek heb bereikt, niet zomaar uitvlakken. Verkracht worden is alsof je levend wordt vermoord. Het heeft heel lang geduurd voordat ik hier bovenop ben gekomen. Maar ik schaam me niet langer voor dat wat er gebeurd is."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!