Beeld © ANP

Jort Kelder blijft achter felle uitspraak corona-virus staan

7 april 2020 12:28

Jort Kelder (55) deelde onlangs mee dat hij van mening is dat de economie momenteel stil ligt omdat we '80-plussers aan het redden zijn die te dik zijn en gerookt hebben'. Niet geheel verrassend werd die uitspraak hem niet in dank afgenomen. In radioshow 'Veronica Inside' laat hij echter weten nog steeds achter zijn woorden te staan.

"Er worden mij dingen in de schoenen geschoven, alsof ik een soort massamoordenaar ben"

Hoewel veel mensen de afgelopen dagen over zijn uitspraak zijn gevallen, is hij zeker niet de enige in de media die deze mening deelt. "Mensen durven alleen niet zo snel een professor aan te vallen. Het is makkelijker om op een BN'er te gaan pissen. Dat snap ik wel", zo verklaart Jort tegenover Wilfred Genee en zijn mannen.

Toch moeten ze volgens hem zijn uitspraak wel serieus nemen: "Mijn toon is natuurlijk best een beetje agressief, maar uit al die onderzoeken blijkt dat er bepaalde risicogroepen te identificeren zijn. (…) Ik heb het idee dat heel veel mensen bij de overheid niet in de gaten hebben welke bom er aan het afgaan is, vooral bij kleinere bedrijven. Maar ook op lange termijn bij de grote jongens, die gaan gewoon vallen. En dan ben je het fundament van je welvaart kwijt en dan weet ik niet hoe wij volgend jaar nog de ziekenhuizen gaan betalen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jort Kelder gevraagd om Matthijs van Nieuwkerk op te volgen

Volgens Jort moet zijn uitspraak wel met een korreltje zout genomen worden: "Er zijn nu allemaal berichten dat ik bejaarden wil vermoorden, maar in tegendeel: ik wil ze beschermen. (…) Het heeft mij best een beetje pijn gedaan de laatste dagen. Er worden mij dingen in de schoenen geschoven, alsof ik een soort massamoordenaar ben. Dat is helemaal niet het geval, maar ik probeer wel op te komen voor het belang van ondernemers.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jort Kelder: 'Vleeseters brengen de hele wereld in gevaar'

Geschrokken van alle narigheid is hij echter niet. Hij heeft namelijk ook veel reacties gehad van mensen die er net zo over denken. "Ik heb nog nooit zoveel loftuitingen gehad, maar dat gaat allemaal via de binnenlijnen. Veel ondernemers zijn juist blij dat er iemand voor ze opkomt", aldus Jort. "Het is zowel goed als slecht nieuws. Nederland is in feite een beetje gespleten. En dat is eigenlijk wel treurig."

Hoewel Nederland massaal binnenblijft, zijn er ook veel jongeren die tóch elkaar opzoeken. John van den Heuvel vertelt hieronder over de impact van deze 'coronafeestjes'.

John van den Heuvel over coronafeestjes: 'Dit kan niet'

03:22