Beeld © ANP

Lama’s verzinnen alternatief voor The Passion

08 april 2020 10:11

De harde kern van 'De Lama’s' presenteert donderdag een alternatieve versie van het bijbelspektakel 'The Passion'. Ruben Nicolai, Ruben van der Meer en Tijl Beckand hebben een poppenversie met hoofden van BN’ers op satéprikkers gemaakt.

Ze hebben zelf alle stemmen ingesproken en -gezongen. Het resultaat is donderdagmiddag om 12.00 uur te zien als speciale aflevering van Quarantaine TV, een item dat zij dagelijks op YouTube zetten gedurende de coronacrisis. De muziek wordt verzorgd door Sven Figee, bekend van de band Sven Hammond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Quarantaine TV van de Lama's nu al een groot succes

In de twintig minuten durende alternatieve Passion worden de hoofdrollen vertolkt door ‘Andrézus’ Hazes, ‘Petrus’ R. de Vries en Bridget Maasland. Pierre Bokma ‘speelt’ Pilatus en de gezichtsafbeelding van koning Willem-Alexander is gebruikt voor de rol van Barabbas. Voor de apostelen zijn onder meer de hoofden van Frenkie de Jong, Arjen Lubach, Nikkie Tutorials, Jort Kelder en Jandino Asporaat gebruikt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tijl Beckand: 'Corona is een mokerslag'

Gordon heeft een bijrol als ‘aarsengel’. "In principe hadden we Matthijs van Nieuwkerk geregeld voor de rol van Judas, maar die hebben we vijf minuten van tevoren moeten afbellen, net zoals hij dat zelf ook altijd deed bij DWDD", laten de Lama’s weten. "We konden Jeroen van Koningsbrugge krijgen als Judas - toen was de keuze snel gemaakt."

De Lama’s beklemtonen dat hun Passion wel een vrolijke editie wordt. "Mensen hebben in deze rare tijd geen behoefte aan zwaarmoedige liedjes. Dus als Jezus op de ezel Jeruzalem binnenrijdt, zingen wij Het feest kan beginnen." Quarantaine TV heeft zich de afgelopen twee weken ontpopt tot een grote hit op YouTube. De meeste afleveringen zijn door bijna 100.000 mensen bekeken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!