Beeld © ANP

Coronacrisis laat Jan Slagter niet in de koude kleren zitten

08 april 2020 10:34

Omroepbaas Jan Slagter (66) van Omroep MAX ligt soms wakker van de coronacrisis. Dat bekende hij dinsdag op 'NPO Radio 1'. "Het gebeurt dat ik om 5 uur wakker word en het eerste dat dan in mijn kop schiet is die coronacrisis", stelt hij. "Dan slaap ik niet meer. En als er iemand altijd kan slapen, dan is het Jan Slagter wel."

"Soms kan het al helpen om gewoon even iets waarmee je zit te delen"

De baas van Omroep MAX denkt dat het heel goed is dat ook journalisten in deze tijd erkennen dat zij bang zijn en met het onderwerp corona worstelen. "Wij praten daar misschien te weinig over, ook tegen elkaar", stelde Slagter. "Maar ik heb gister een gesprek gehad met iemand die een verschrikkelijk coronaverhaal had. Ik ben daarna een uur van slag. Dat mag je als journalist óók soms echt uitspreken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Omroep MAX lanceert Ouderenjournaal

Slagter verwijst naar een column van RTL Nieuws-coryfee Pieter Klein, die onlangs samen met Trouw-collega Jan Kleinnijenhuis werd uitgeroepen tot journalist van het jaar. "Hij verwoordt die gedachten die veel journalisten hier nu over hebben heel erg goed. Het lucht ook op om dat soort dingen af en toe zelf uit te spreken en te erkennen. Dat merken wij nu ook bij de MAX-luisterlijn: soms kan het al helpen om gewoon even iets waarmee je zit te delen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!