Beeld © ANP

Monic Hendrickx: 'Bang om mensen te verliezen en ziek te worden'

08 april 2020 12:50

Actrice Monic Hendrickx (53) tprobeert tijdens het thuiszitten vanwege corona structuur in haar leven te houden. In haar leven is er een enorme onrust bij gekomen, zo vertelt ze aan 'Veronica Magazine'.

"Ik ben niet alleen bang om mensen te verliezen, maar ook om zelf ziek te worden voordat de hausse is geweest. Het lijkt me vreselijk om het virus te krijgen als de ziekenhuizen vol zijn. Ik wil het niet benauwd krijgen en ik wil ook niet stikken. Dat zijn van die rare, ongrijpbare angsten die soms ineens de kop opsteken."

Ook kijkt de Penoza-actrice liever geen tv meer. "In het begin keken Ralph en ik ook nog naar al het nieuws op tv, want je wilt toch op de hoogte blijven. Daar ben ik mee gestopt toen ik merkte dat ik bang werd van al het nepnieuws. We kijken nog wel veel natuurdocu’s en films. Dan lukt het gelukkig wel om me even te ontspannen. Iedere goede film leidt af."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Penoza-film breekt online kijkrecords

Zelf kent ze gelukkig niemand die het virus heeft. "Maar onze dochter Javai loopt al een week te snotteren. Zolang zij verkouden is, blijven we voor de zekerheid allemaal thuis."

Eigenlijk was Monic bezig met het schrijven van een boek. "Maar ik merk dat ik het in deze tijd moeilijk vind om me daarop te concentreren." In plaats daarvan zoekt de actrice afleiding om niet aan het virus te hoeven denken. "Ik wil elke dag twee uur bewegen: yoga, fietsen, lopen. En ik ruim tijd in voor gitaarspelen met m’n vriendin via Skype." 

Ook andere BN'ers komen met creatieve oplossingen om fit te blijven. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!