Beeld © ANP

Jeroen van der Boom: 'Ik vond mezelf niet onderscheidend genoeg'

11 april 2020 07:07

Na ruim een jaar afwezig te zijn op televisie, is Jeroen van der Boom (47) op 11 april terug met zijn nieuwe programma 'Hoge Bomen'. De pauze gebruikte de zanger en presentator om na te denken over zijn volgende stap op tv.

"Ik vond mezelf niet onderscheidend genoeg op televisie"

Na programma’s als Wedden dat ik het kan en Marktplaats was het voor Jeroen duidelijk dat hij iets wilde doen dat beter bij hem past. "Ik vond mezelf niet onderscheidend genoeg op televisie. Er zijn genoeg anderen die veel beter zo’n amusementsprogramma kunnen maken. Dat ‘presentatortje spelen’ vind ik best leuk, maar piano spelen is mijn eerste natuur. Wat sta ik hier dan te doen?", zegt de zanger tegen BuzzE.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen van der Boom krijgt Rachel Hazes aan het huilen

Toen kwam al snel het idee voor Hoge bomen, dat eigenlijk is voortgevloeid uit zijn eerdere programma De beste liedjes van. Anders is dat Jeroen nu niet samen met een muzikale gast de favoriete nummers van hem of haar speelt, maar een intiem portret maakt waarin muziek niet de centrale rol speelt. Wel speelt hij liedjes die persoonlijk voor ze zijn.

Door Jeroen zelf gekozen gasten als Louis van Gaal, Sylvie Meis, Martien Meiland en Rachel Hazes worden van achter de piano geïnterviewd. "Ik heb iedereen persoonlijk benaderd en moeten overtuigen. Het zijn allemaal mensen in wie ik oprecht geïnteresseerd ben. Dat vond ik heel belangrijk, want dat ziet de kijker ook. Het heeft gezorgd voor openhartige keukentafelgesprekken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen van der Boom dankbaar voor acht jaar liefde

Jeroen hoopt dat hij bij succes de kans krijgt voor een tweede seizoen. Een lijstje met gasten heeft hij al klaar. "Ik zou heel graag met bijvoorbeeld premier Mark Rutte of NikkieTutorials willen praten. Mensen waar ik benieuwd naar ben en waar ik meer van wil weten."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!