Beeld © ANP

Bizzey: 'Ik leerde om hard te werken en geen schulden te maken'

11 april 2020 09:53

Bizzey gaat het zeker niet moeilijker krijgen door de coronacrisis, maar toch is de hip hop-artiest bang om blut te raken. Dat zegt Bizzey, echte naam Leendert Roelandschap, in een interview met 'De Volkskrant'.

"Ik ben heel gedreven omdat ik bang ben om skeer te worden," vertelt Roelandschap. "Maar ik heb het nu zo goed voor elkaar, dat ik wel de luxe heb om dat wat meer los te laten." Door de coronacrisis zijn veel optredens van de muzikant afgeblazen. Hij zegt daardoor geen risico te lopen, maar de angst voor blut worden blijft. Dat komt voor een deel door zijn opvoeding, want zijn ouders hadden het niet breed. "Mijn vader had een platenzaak, mijn moeder stond daar ook in. Ik heb geleerd: hard werken, geen schulden maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rapper Bizzey komt met eigen docuserie bij Videoland

Bizzey is ook tijdens de coronacrisis thuis met zijn vrouw en kind. "Als bekende Nederlander is het toch makkelijker om met de maatregelen om te gaan, denk ik. We hebben een grote tuin," vertelt de 34-jarige artiest. "Normaal denk ik dan: er is money to be made, weet je wel. En nu hoef ik me niet schuldig te voelen, want niemand kan money maken. Het is niet zo dat als ik nee tegen een show zeg, dat iemand anders die dan pakt. Die druk is van de ketel en dat is wel lekker eigenlijk."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!