Beeld © Wessel de Groot

Faillissement op de loer voor familie Meiland

15 april 2020 10:46

Martien Meiland (58) heeft grote zorgen wat betreft Chateau Marillaux. De coronacrisis treft hem harder dan hij voor ogen had. "Als dit nog lang duurt, dan vrees ik voor een faillissement", doet hij een boekje open in het Belgische weekblad 'TV Familie'.

"We hebben nu geen inkomsten, omdat we niet kunnen verhuren"

De Meilandjes laten de wijn voorlopig even in de kelder staan, want veel reden voor een feestje heeft de familie nu niet. "Corona hakt er hier stevig in", vertelt de flamboyante kasteelheer in een openhartig gesprek met het blad. "We hebben nu geen gasten in het kasteel. De grenzen zijn nu allemaal dicht. Het is één grote catastrofe. Als mijn vrouw Erica ’s morgens haar computer opengooit, loopt de ene na de andere annulering binnen. We waren zo goed als volgeboekt voor deze lente en zomer. Maar daar blijft nu niets meer van over."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Familie Meiland op de vlucht voor brand Chateau Marillaux

De populaire tv-familie zit momenteel opgesloten en volgt de regels van de Franse regering, waar een complete lockdown heerst. Hij is dan ook jaloers op de situatie in Nederland. "Daar verloopt alles veel losser. Daar mag je naar allerlei winkels, wat ook beter is voor de economie. Maar anderzijds denk ik dat we in Frankrijk minder kans op besmetting ­lopen. Dat is natuurlijk ook ­belangrijk", aldus Martien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vertrek familie Meiland zorgt voor tranen bij Nadège

De virusuitbraak gooit ook roet in de grote verhuizing naar Hengelo. Martien vreest voor de toekomst van het chateau en is bang dat ze hem niet verkocht krijgen. Ondertussen zit het gezin ­ook nog met torenhoge kosten. "We staken al ons spaargeld, 400.000 euro, in de aankoop van het kasteel. Daarna kwamen er investeringen voor de verbouwingen. En we hebben nu geen inkomsten, omdat we niet kunnen verhuren", vertelt de realityster verloren. Voorlopig leeft het gezin nog even van een buffer maar "als deze crisis nog lang duurt en als mensen in de zomer niet mogen reizen... Dan zie ik het niet goed komen. Dan vrees ik voor een faillissement, ja."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Zo ziet het nieuwe leven van Martien Meiland in Hengelo eruit

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!