Beeld © ANP

Boer Tom ziet toekomst vooralsnog positief in

17 april 2020 02:10

Tom Groot, die in 2014 razend bekend werd door zijn deelname aan het programma 'Boer zoekt Vrouw', wordt als tulpenboer momenteel ook geraakt door de coronacrisis. Tom, die samen met zijn vrouw Marieke en hun zoon Moos in Nieuwe Niedorp woont, zag de bloemensector dagelijks verlies leiden in tijden waarin normaal gesproken juist veel bloemen worden verkocht. Dit zegt hij in 'De Telegraaf.'

"Wat dat met mijn handel gaat doen, is nog onzeker"

"Momenteel is er bij ons bedrijf nog niet veel aan de hand. Wij produceren geen bloemen, maar bollen. Dat zijn de zakjes die je ziet bij de tuincentra. Maar we verkopen ook aan de kwekers. Daar gaat ongeveer vijfennegentig procent van onze bollen naartoe. Van de tulpenverkoop hoeven wij het dus niet echt te hebben," aldus de 37-jarige Tom.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Boer Tom deelt snoezige foto met baby Moos

"Veel collega’s, die de tulpen in de kas kweken, hebben momenteel een groot probleem omdat ze niet verkocht worden. Hierdoor verdienen ze heel weinig geld, wat effect heeft op de verkoop van mijn bollen, ze nemen minder af. Wat dat met mijn handel gaat doen, is nog onzeker."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Boer Tom voor het eerst vader geworden van een zoon

Toch ziet Tom het vooralsnog niet somber in. "In de zomer zal ik een beetje kunnen inschatten wat deze crisis financieel voor mij zal betekenen. Momenteel zijn we gewoon aan het werk op het land, dus de kosten gaan gewoon door. Maar ik ben altijd positief gestemd en denk maar zo: de mensen willen toch ook weer een mooie bos tulpen op tafel."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!