Online benefietconcert levert 118 miljoen euro op voor bestrijding coronavirus

19 april 2020 12:39

Van The Rolling Stones tot Jennifer Lopez en Billie Eilish: een breed scala aan internationale artiesten heeft afgelopen nacht opgetreden tijdens een online benefietconcert. De artiesten gaven het concert vanuit hun huizen om geld op te halen voor de bestrijding van het coronavirus.

Acht uur lang traden diverse artiesten op, op initiatief van Lady Gaga, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de non-profitorganisatie Global Citizen. Door middel van persoonlijke verhalen van onder meer medisch personeel werd stilgestaan bij de impact van het coronavirus wereldwijd. Lady Gaga noemde het 'een liefdesbrief' aan de mensen in de frontlinie.

Het thuisconcert One World: Together At Home begon zaterdagavond en duurde tot 04.00 uur zondagochtend. De laatste twee uur werd op verschillende Amerikaanse televisiestations uitgezonden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Minister de Jonge reageert op bedankje van Lady Gaga

De Amerikaanse talkshowhosts Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel en Stephen Colbert praatten de show aan elkaar. Paul McCartney, Billie Eilish en The Rolling Stones behoorden tot de hoofdacts.

Het concert eindigde met een optreden van Lady Gaga, John Legend, Andrea Bocelli en Céline Dion die het populaire nummer The Prayer van de twee laatstgenoemden zongen. Het viertal werd bijgestaan door de Chinese pianist Lang Lang.

Inmiddels is 128 miljoen dollar, omgerekend 118 miljoen euro, opgehaald met het benefietconcert. Ruim 55 miljoen dollar gaat naar de WHO voor de bestrijding van het coronavirus. De rest van het opgehaalde bedrag is bestemd voor de lokale en regionale hulpverlening.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lady Gaga: 'Ik ben klaar voor kinderen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!