Beeld © SBS6 / Talpa

Brandende kachel zorgt voor hysterie bij familie Meiland

20 april 2020 21:24

In 'Chateau Meiland' is er vaak hysterie om, laten we eerlijk zijn, vrijwel niets. Maar in deze aflevering is de hysterie volledig terecht. Chateau Marillaux stond namelijk in vuur en vlam, wat tot grote paniek leidt bij iedereen, vooral bij Martien.

"Dit is het ergste wat ik hier ooit heb meegemaakt"

Het probleem begint bij een kachel waar kasteelheer Martien te veel hout in heeft gegooid. Om die reden is het vuur te heftig en komt er aan alle kanten rook uit. "Dit is het ergste wat ik hier ooit heb meegemaakt", zegt hij. Martien krijgt hulp van dochter Maxime. De twee proberen de brandende stukken hout uit de kachel te halen en er zand op te gooien, maar het is allemaal tevergeefs.

Uiteindelijk maakt de kachel een ontzettend raar geluid en dan slaat de paniek volledig toe. Maxime ontdekt de brand. "Papa! Brand!" schreeuwt ze. Daarop loopt Martien naar buiten en ziet de rook uit de schoorsteen van Chateau Marillaux komen. Erica komt net op tijd binnen belt de brandweer. Ondertussen rent Martien als een kip zonder kop rond op zijn landgoed, in totale paniek.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

De Meilandjes geven duidelijkheid over 'faillissement'

Uiteindelijk is het vuurtje gedoofd en kan de familie opgelucht ademhalen. De schade lijkt bovendien mee te vallen. "Meid, wat erg dit", zegt Maxime. Hoewel de situatie voor de familie Meiland natuurlijk alles behalve grappig is, levert het wel hilarische televisie op. De kijkers vinden het dan ook weer een fantastisch grappige aflevering.

Het heeft grote indruk gemaakt op Martien. "Ik ben nog nooit zo bang geweest", zegt hij. "Ik was bang dat het volledig mis zou gaan", zegt hij terwijl hij bijna moet huilen. En tot overmaat van ramp zijn de wimpers van Martien ook nog verbrand.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Toekomst familie Meiland in Nederland nog onduidelijk

Uiteindelijk komt de brandweer, nadat de familie de brand zelf heeft weten te blussen, langs om de schade te checken. Bovendien mag de kachel niet meer aangestoken worden.

Onlangs ging er een gerucht dat de familie Meiland een faillissement boven het hoofd hangt, vanwege de coronacrisis. Bij RTL Boulevard vertelden Martien, Erica en Maxime meer over hun geldzaken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!