Beeld © ANP

Documentaire Kobe Bryant in de maak

24 april 2020 23:03

Het laatste seizoen van wijlen sterspeler Kobe Bryant bij basketbalclub Los Angeles Lakers is door een cameraploeg nauwkeurig vastgelegd. Het is de bedoeling dat van alle beelden een documentairereeks wordt gemaakt, die over een aantal jaar zal worden uitgezonden. Het project lijkt op de uitvoerige videoreportage van het laatste seizoen van grootmeester Michael Jordan bij de Chicago Bulls, getiteld 'The Last Dance' die onlangs in première ging en meteen veel kijkers trok.

De sporter huurde de cameraploeg voor zijn afscheidsseizoen (2015-2016) zelf in. Op die manier kon hij onder meer een beetje de regie houden over de opnames. Zijn eigen videoteam was destijds bij de Lakers nogal prominent aanwezig en mocht ook in de kleedkamers en in het vliegtuig van de club veel beelden maken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Weduwe Kobe Bryant herdenkt overleden man op huwelijksdag

De Lakers beleefden met Kobe Bryant in de hoofdrol een rampzalig seizoen. De club uit Los Angeles behaalde slechts 17 overwinningen in 82 wedstrijden, een dieptepunt in de historie van de glamourploeg. De sporter beëindigde zijn twintigste en laatste seizoen bij de Lakers met een gemiddelde van 17,6 punten. Op 13 april 2016 nam hij tegen Utah Jazz wel met een gedenkwaardige productie van 60 punten afscheid.

Op 26 januari van dit jaar was de 41-jarige Bryant één van de negen slachtoffers bij een helikoptercrash. Ook zijn 13-jarige dochter Gianna kwam daarbij om het leven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maar liefst acht agenten namen foto's bij crash Kobe Bryant

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!