Beeld © ANP

Ruinerwold-drama inspiratie voor nieuwe Videoland-serie

28 april 2020 09:21

Na succesvolle series als ‘Mocro Maffia’ en ‘De Twaalf van Oldenheim’ lijkt Videoland de smaak te pakken te hebben. De streamingsdienst is namelijk druk bezig met een gloednieuwe zogeheten original. Ditmaal staat het recente drama in het plaatsje Ruinerwold centraal, zo maakt Videoland vandaag bekend.

"Wat er in Ruinerwold is gebeurd, heeft heel Nederland in zijn greep gehouden"

Het Drentse dorp Ruinerwold werd onlangs wereldnieuws. Een gezin wist er jarenlang onder de radar te leven, maar toen een zoon het terrein wist te verlaten, een kroeg binnenstapte en zijn verhaal deed kwamen er schokkende details naar buiten. Heel Nederland was in de ban van het nog geen vierduizend inwoners tellende plaatsje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Videoland breidt het aanbod uit met deze top titels

Volgens Antoinette Beumer, Hoofd Drama bij Videoland, is de zogenoemde Ruinerwold-zaak een heuse ‘ver-van-je-bed-show’. “Wat er in Ruinerwold is gebeurd, heeft heel Nederland in zijn greep gehouden. Dat dit soort sektarische praktijken ook in onze eigen achtertuin te vinden zijn, had niemand voor mogelijk gehouden. Videoland streeft ernaar om verhalen van eigen bodem te vertellen die ons land van een andere kant laten zien. Dit zijn verhalen als Mocro Maffia en Judas en binnenkort ook Ruinerwold.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gijzeling en lijfstraffen: verdachten Ruinerwold blijven in cel

Het is nog niet bekend wanneer de serie moet verschijnen, wel zal 'ie zes afleveringen bevatten.

Ook John van den Heuvel komt met een onthullende Videoland-serie, zo werd onlangs bekend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!