Beeld © ANP

25 jaar TMF: wat doen de vj's van vroeger nu?

01 mei 2020 10:10

Precies 25 jaar geleden ging de eerste muziekzender van Nederland van start: TMF. We kunnen al een tijdje niet meer genieten van de videopraatjes van onder meer Valerio, Renée Vervoorn en Sonja Silva. Waar zijn de vj's van toen gebleven en wat doen ze nu?

Seth Kamphuijs

Seth Kamphuijs was in de jaren 90 en begin jaren '00 een echte Hitkrant-hunk. Hij had een rol in Onderweg Naar Morgen en Goede Tijden Slechte Tijden, maar was ook in 2001 en 2002 als vj te zien bij TMF.

Seth Kamphuijs

Tegenwoordig noemt hij zich SethSuperfresh en geeft 'ie yogales. Op Instagram laat hij zijn kunstjes maar al te graag zien. Namasté!

Kristina Bozilovic

Kristina begon in 2001 als vj bij TMF, maar stapte in 2003 over naar RTL. Hier ging ze programma's als 4 in het Land presenteren.

Kristina Bozilovic

Nu is 'Kris' van de televisie verdwenen. Sinds 2008 werkt ze bij Talkies Magazine. Hier werkt ze als hoofdredacteur.

Daphne Bunskoek

Presentatrice Daphne Bunskoek begon haar televisiecarrière bij TV Oost, maar nadat ze een reportage maakte over TMF vroeg de muziekzender of ze niet een screentest wilde doen bij hen. Ze werd aangenomen en werkte er van 1998 tot 2002.

Na het TMF-avontuur is Daphne bij verschillende zenders en omroepen aan de slag gegaan. Zo presenteerde ze lange tijd bij de KRO en daarna heeft ze ook enkele jaren RTL Boulevard gepresenteerd. In 2008 vertrok ze bij RTL, maar in 2018 keerde ze weer terug. Momenteel presenteert ze 5 Uur Live.

Renée Vervoorn

Ook Renée was jarenlang bij TMF te zien: ze was vj van 2000 tot 2003. Hoewel ze daarna van tv verdween, wist ze toch keer op keer het nieuws te halen. Ze was getrouwd met een meesteroplichter die ook Linda de Mol tot zijn slachtoffers mag rekenen. In 2008 schreef ze er een roman over.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook;

Renée Vervoorn in huwelijksbootje gestapt

Inmiddels is ze getrouwd met een andere man met wie ze samen een pilates-studio runt.

Valerio Zeno

Valerio was tussen 2006 en 2008 bij TMF te zien. Hij presenteerde onder meer Wakker worden met Valerio en Valerio's Datingshow. Na zijn carrière bij de muziekzender ging hij aan de slag bij BNN. Hier presenteerde hij onder meer Je zal het maar hebben en Proefkonijnen.

In 2018 werd de presentator ontslagen bij BNNVARA. Nu is het wat rustiger rondom Valerio en is hij in plaats van vj dj.

Sonja Silva

Misschien wel een van de bekendste TMF-gezichten is Sonja Silva. Zij werkte er van 1999 tot 2001 en presenteerde SonjaSilva.com. Daarna was de vj nog lange tijd op televisie te zien; ze reisde de hele wereld rond voor Yorin Travel.

Inmiddels is Sonja een beetje van de televisie verdwenen en richt ze zich op andere dingen. Onlangs kondigde ze aan dat ze een podcast genaamd Hoofdzaken gaat maken, waarmee ze onder meer aandacht wil vragen voor autisme bij vrouwen.

Tooske Ragas

Toen Tooske nog Tooske Breugem heette, werkte ze bij TMF. Het is de plek waar in 1998 haar lange televisiecarrière begon. In 2002 ging ze aan de slag bij RTL waar ze meteen de grote show Idols mocht presenteren.

Inmiddels is Tooske getrouwd met Bastiaan Ragas en hebben ze samen vier kinderen: Sem, Leentje, Fien en Catoo. Het hele showbizzgezin kwam samen op tv in Ragas Reist Rond, waarin de familie Ragas verschillende gezinnen bezocht die zijn geëmigreerd. Ook deed Tooske mee aan Dancing With The Stars.

Tess Milne

Een van de laatste vj's van TMF voor de zender ermee stopte was Tess Milne. Zij begon in 2010 bij de zender en werkte er tot het einde in 2011. Na het stoppen van TMF was ze in verschillende programma's te zien, zoals Sterren Springen en Expeditie Robinson.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tess Milne vreest geplande keizersnede door coronacrisis

De afgelopen jaren heeft Tess veel gehopt van zender naar zender. Zo werkte ze in 2014 voor Veronica, in 2015 voor RTL 5 en in 2016 voor KRO-NCRV. Voor de omroep presenteerde ze onder meer Willem Wever tot 2019. Ze is momenteel zwanger van haar tweede kindje.

Bridget Maasland

Ook heel wat presentatoren en deskundigen van RTL Boulevard zijn ooit begonnen bij TMF. Bridget Maasland was er bijvoorbeeld vanaf het begin bij en was vijf jaar lang vj. Samen met Sylvana Simon, Isabelle Brinkman en Fabienne de Vries, vormde ze The Magnificent Four.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bridget snoert de mond: 'Uiteraard kom ik terug bij Boulevard'

Nikkie Plessen

Lifestyledeskundige Nikkie was voor haar hele mode-imperium vooral bekend van haar acteer- en presenteerwerk. Zo was ze te zien in ONM, GTST en Kees & Co. Tussen 2006 en 2008 was ze vj bij TMF.

Miljuschka Witzenhausen

Ook onze eigen Miljuschka begon ooit bij TMF. Ze kwam bij de zender terecht via het modellenbureau waar ze werkte. Samen met Nikkie en Valerio presenteerde ze Re-Action.

Ruud de Wild

Toen Ruud nog een jong Ruudje was, was hij te zien bij TMF. Hij was een van de vj's van het eerste uur.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Olcay Gulsen geeft Ruud de Wild buitensporig duur cadeau

Veronica van Hoogdalem

Veronica werd niet zomaar vj bij TMF, maar werd door de kijkers verkozen. In 2008 deed ze namelijk mee aan VJ for a day, daarna waren de kijkers zo'n fan van haar dat ze massaal een handtekeningenactie begonnen. De TMF-carrière van Veronica was een feit.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!