Trevor Noah betaalt salaris Daily Show-crew uit eigen zak

1 mei 2020 01:54

Presentator Trevor Noah (36) betaalt het salaris van 25 mensen die achter de schermen van zijn programma 'The Daily Show' werken. Volgens 'Variety' komt de vergoeding voor de medewerkers, die op onbetaald verlof zijn gestuurd in verband met de coronacrisis, uit Noahs eigen zak.

"Trevor heeft enorm veel respect voor de crew en vindt het niet meer dan logisch dat ze zich hier samen doorheen slaan"

Zender Comedy Central stopte vorige maand met de reguliere opnames van de latenightshow. Sinds een paar weken presenteert Noah een alternatieve versie van het programma vanuit huis. Aan The Daily Social Distancing Show With Trevor Noah werken wel enkele schrijvers, producenten en andere staf mee, maar het overgrote deel van de crewleden zit verplicht thuis en ontvangt daardoor geen salaris.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Trevor Noah ziet kansen in crossover Daily Show en CSI

"Dit zijn mensen die vanaf de eerste dag met Trevor aan de show hebben gewerkt, die hem hebben geholpen het programma neer te zetten", zegt een anonieme insider tegen Variety. "Trevor heeft enorm veel respect voor de crew en vindt het niet meer dan logisch dat ze zich hier samen doorheen slaan."

De Amerikaanse sterren proberen allemaal op een hun eigen manier een steentje bij te dragen. Michiel Vos legt uit hoe dat zit:

Amerikaanse sterren dragen allemaal steentje bij

04:41
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Trevor Noah over The Daily Show: 'Het kan nog beter'