Beeld © ANP

Roy Donders wilde dat hij de tijd kon terugdraaien

1 mei 2020 14:07

Het was twee jaar geleden een grote klap in het gezicht van Roy Donders (29). Hij moest na een lange worsteling zijn faillissement aanvragen. Nu hij niet meer met zijn winkel bezig hoeft te zijn, heeft hij wel meer tijd om terug te blikken op zijn carrière.

"Als ik het over had mogen doen had ik het wel anders gedaan"

Roy vertelt in een interview met influencer Robbert Rodenburg dat hij de periode van het faillissement als enorm heftig heeft ervaren. “Ik had een kledinglijn en een winkel en deed daarbij nog televisie en ik zong. De winkel zelf ging al heel lang niet goed. Dat was echt heftig, want ik heb mijn bedrijf echt uit het niks opgebouwd. Ik ben begonnen bij mijn moeder in de schuur en geëindigd in een supergroot pand midden in het centrum”. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sterren in Quarantaine: Roy Donders zoekt gezelligheid op straat

Volgens Roy had hij maar liefst dertien man in dienst. “Dan is het wel erg om te zien dat je kindje, waar je jarenlang aan hebt gewerkt, zo in elkaar stort. Vervolgens moet je dan faillissement aanvragen en dan krijg je een curator toegewezen. Dat was heel heftig.”

Gelukkig heeft Roy er zelf niet al te veel schade aan overgehouden. “Ik ben er wel sterker uitgekomen. Alles is de goede kant opgevallen.” Nu Roy niet meer bezig met de winkel, heeft hij meer tijd om terug te blikken op zijn carrière, die zes jaar geleden een vlucht nam. “Ik had er iets meer van moeten genieten. Als ik het over had mogen doen, had ik het wel anders gedaan. Hoe ik me nu voel en hoe mensen mij nu zien, dat vind ik veel fijner. Het was destijds echt te heftig.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Roy Donders blikt terug op 'kutjaar' en nieuwe successen

Eerder sprak Roy al openhartig over zijn faillissement met Louisa Janssen, dat zie je hieronder:

Keert Roy Donders terug op de buis met eigen realitysoap?

08:06

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!